ezine.bg»Статии»Красота»Козметика и Козметични Процедури»Премахване на окосмяването с електроепилация

Премахване на окосмяването с електроепилация

Електроепилация
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см-20%
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
47.20 лв.
Виж ››

Електроепилацията с игличка не е от най-приятните процедури, но пък си остава най-сигурният метод за трайно премахване на всякакъв тип косми, независимо от тяхната пигментация - черни или руси, бели, тънки или дебели. Въпреки че процесът е малко бавен, той е предпочитан от много мъже и жени.

Много фина метална сонда (игла) пронизва в паралелна позиция всеки фоликул, като през него се прокарва регулиран нискочестотен ток, който поврежда трайно структурата на косъма. Това положение се задържа няколко секунди, като преди иглата да се извади, се спира притокът на ток. Иглите, с които се извършва процедурата, са стерилни и за еднократна употреба.

Епилацията с електролиза дава трайни резултати, тъй като нискочестотният ток унищожава корена на косъма. След извършването на тази процедура коренът на косъма се отстранява много лесно и това е 100% гаранция, че косменият фоликул е трайно увреден. По време на епилация може да се появи зачервяване или леко подуване на порите, което ще преминава в рамките на два дни.

Препоръчително е 24 часа след процедурата да се избягва използването на дезодоранти или парфюми, тъй като могат да раздразнят кожата. Освен това е желателно да се избягва използването на топла вода и ексфолианти от 2 до 3 часа след процедурата. Областта на третираното място може да се измие с умерено хладка вода и мек сапун. Ако е необходимо, може да се препоръчат антибиотични кремове и мазила, с цел да се избегнат евентуални инфекции.

Освен с игла електроепилацията често се практикува и с пинцета, отново на принципа с нискочестотен ток. Методът с пинцета позволява да се премахнат белите и безцветни косми, които не могат да бъдат отстранени с другите съществуващи методи – лазерна и фотоепилация.

Епилация

Дамите, които биха искали да пробват тази процедура, могат да бъдат безкрайно радостни, защото от няколко години на българския пазар се предлага и уред за домашна употреба. Устройството е предназначено за третирани на по-деликатните участъци, където няма силно окосмяване - космите на веждите, горната устна, брадата или коремната линия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати