Какво да кажем на фризьора си преди подстригване

Какво да кажем на фризьора си преди подстригване

На всеки от нас се е случвало да отиде на фризьор, да обясни какво иска, а резултатът да няма нищо общо с поисканото. Новата прическа е нещо, което променя цялостната ни визия и както може да я подобри, така и може да я съсипе.

Оказва се, че клиентите и корифеите на ножиците в повечето случаи не разбират нещата по един и същи начин. За да не се стига до фатални последствия за вас и визията ви, е най-добре да заложите на пряката комуникация.

Фризьорът трябва да е наясно с това, което искате, за да може да го изпълни. Ако не сте сигурни, то поискайте съвет. За да бъде той максимално във ваша полза, е нужно да го запознаете с това как най-често носите косата си.

Споделете каква е работата ви и как протича ежедневието ви – това ще помогне да определите кое ще бъде най-подходящо за вас.

Какво да кажем на фризьора си преди подстригване

Винаги уточнявайте дължината, която искате. Имайте предвид, че ако фризьорът ви предлага да отреже два пръста, това най-вероятно е, за да оформи правилно косата ви. Ако искате наистина различна визия, ще се наложи да я скъсите поне малко.

Когато избирате прическа, винаги залагайте на плюсовете, които имате. Съобразете се с плътността на косата си и формата на лицето.

Добре е при обсъждане на идеята за нова прическа да изслушате идеите на стилиста. Дори да смятате своята идея за най-добрата, никога не е излишно да чуете какво ще ви предложи човекът, който ежедневно се занимава с това.

Когато фризьорът предложи нещо, което не ви допада, няма място за излишна драма, просто откажете. Никога не се съгласявайте с прическа, за която после ще съжалявате. Запомнете – решението си е ваше и вие сте тези, който ще си носи последствията.

След като изберете прическата, се посъветвайте с фризьора си за това как може да я поддържате по-дълго в изряден вид.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати