Маски, които ще задържат цвета на боядисаната коса

Руса Коса

Три домашни маски с натурални продукти могат да са ви от голяма помощ при запазването на цвета на боядисаната ви коса. Трябва да знаете, че боите за коси изтощават и дехидрират косата.

Това я прави по-склонна към цъфтене и начупване. За да запазите здравия ѝ вид и в същото време да удължите живота на цвета, е нужно редовно да си правите някои от предложените маски.

С яйчен белтък и витамин Е

Белтъкът се разбива, докато се разпени, и към него се прибавя една капсула витамин Е. Ако косата ви е по-дълга, удвоете количеството на продуктите.

Сместа се маже по цялата дължина на косата – от корените до връхчетата. Оставете я да подейства за един час, след което я измийте с шампоан и хладка вода. Маската трябва са се прави поне веднъж в седмицата.

С банан и бадемово масло

Нарязан Банан

Смачкайте на пюре два малки и меки банана, като към тях прибавите една чаена лъжичка бадемово масло. Ако това количество не е достатъчно за вашата коса, може да го увеличите.

Нанесете сместа върху цялата коса и я оставете да подейства за половин час. След това отмийте добре с хладка вода и шампоан.

С авокадо и банан

Направете на пюре едно средно по големина авокадо и към него прибавете един банан. Добре ги смесете, докато маската не стане достатъчно хомогенна.

Нанесете сместа върху цялата коса, като добре масажирате скалпа, за да подхраните косъма в дълбочина. След това покрийте главата си с кърпа или шапка за баня и останете така половин час. Накрая измийте с хладка вода и шампоан.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати