ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как да се справим с подкожните косми?

Как да се справим с подкожните косми?

Кожа

Проблемите, които имаме с кожата, са свързани с неправилното ѝ третиране. Най-честата последица от неподходящата грижа са подкожните косъмчета. Те са доста неприятни и е добре да се погрижите за тях. За щастие, има няколко лесни домашни метода, чрез които може да се преборите с тях.

За да се справите с проблема, трябва да го опознаете. Подкожните косъмчета са тези, които започват да растат навътре по някаква причина. Те причиняват възпаления и подутини. Косъмчетата се образуват най-вече следствие на суха кожа, при обезкосмяване, заради хормоните и при естествена къдрава коса.

Каквато и да е причината, на помощ идват домашните хитрини за справянето с проблема. Когато косъмчетата са лесно забележими, могат да се отстранят като поставите загрята кърпа или напарите проблемния участък. Това отваря порите и лесно ще можете да отстраните косъма с пинцета. Отворената пора трябва да се дезинфекцира.

Порите могат да се отворят и като върху подутината нанесете хляб с мляко. За целта загрейте малко мляко и в него потопете филийка хляб. Нанесете полученото върху подкожното косъмче и оставете, докато изстине. Повтаряйте процедурата в продължение на 10 минути или докато пората се отвори.

Подкожни косъмчета

Дълбоко врасналият подкожен косъм може да бъде отстранен с помощта на пчелен восък. За целта поставете малка част върху засегнатото място, а отгоре покрийте с марля. Това ще го изкара навън.

Друго средство е растението живовляк. То има свойството да изтегля натрупванията и секретите от кожата. За целта няколко листа от него се поставят върху засегнатата зона и се завързват с марля. Може да се наложи да повторите процедурата.

Ако все пак обърнатото косъмче е твърде упорито, ще се наложи да потърсите помощта на козметик или дерматолог. Те не трябва да се оставят, тъй като могат да причинят възпаления, инфекции и дори схващания, ако засегнат някой нерв.

За да избегнете проблема, е нужно да поддържате кожата и тялото си добре хидратирани. Ексфолирайте редовно и премахвайте мъртвите клетки. За да помогнете на меките косми да пробият след обезкосмяване, разтъркайте участъка с пемза. За да избегнете наранявания, прилагайте метода след сапунисване. Пемзата не се препоръчва върху вече обърнати и забрали косми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати