ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Подходящи къси прически за кръгло лице

Подходящи къси прически за кръгло лице

Къси прически

Кой каза, че момичетата с кръгли лица са ограничени в избора си на прически? В действителност кръглото лице можете да си позволи почти всяка една прическа, най-важното е правилно да се оформи косата.

Ако имате кръгло лице, не е нужно да се страхувате от късите прически. Единственото, което е нужно, е да се опитвате да изберете варианта без многослойни пластове и силна градация, защото това са неща, които само ще добавят обем към лицето ви. Ако косата ви е къдрава, направете си безгрижни плажни вълни и едната страна преметнете зад ухото си. Тази проста техника ще направи лицето да изглежда овално.

Правият директен монолитен бретон е табу за тези, които са с кръгло лице. Бретонът визуално скъсява лицето и създава дисбаланс на пропорциите. По-добре е да премахнете цялата тази коса от челото си и да заложите на бретон на една страна точно както са сторили звездите на горната снимка. Дълбокият страничен път и лекият обем в задната част на главата стоят страхотно на по-пухкави лица, независимо дали прическата е гладко изправена или къдрава.

Още една прекрасна къса прическа с дамите с бузки е традиционният боб. Предната част на косата трябва да е с дължина до брадичката, за да подчертае вашата челюст и да я изостри. Задната част пък винаги е по-къса и открива врата. Тази прическа с две дължини създава прекрасно съчетание между острите ъгли на косата и меките форми на лицето.

Стилистите казват, че пикси прическата е само за най-смелите дами. Просто защото е необратима. Веднъж изберете ли пикси прическата, можете да я прикриете само с шапка и да се надявате косата ви да израсте по-бързо. Но ако не се страхувате от промените и имате кръгло лице, то пикси е точно за вас!

На пръв поглед пикси прическата не предлага разнообразие. Това обаче съвсем не е така. Можете да избирате между различните ѝ вариации - зализана назад, с мокър ефект, разрошена, на гребен (пънк вариант), с леки къдрици и още много други.

Пикси прическа

Няма как да не отбележим факта, че точно на тази прическа ѝ отиват най-много аксесоарите за коса – ленти, диадеми, артистични фибички.

Рейтинг

5 4
4 12
3 7
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати