Как да се гримират блондинките според цвета на очите?

Блондинки

Основната цел на грима при блондинките е да подчертае преимуществата на външния вид и да ги направи по-изразителни. Като цяло блондинките могат да изглеждат превъзходно и ефектно с малко грим. Но независимо от количеството има някои особености, с които русокосите дами трябва да се съобразят. Една от тях несъмнено е цветът на очите, който променя цялостното излъчване на всяка блондинка.

Светлорусите жени от скандинавски тип имат светла, бледа кожа, сини или сиви очи. За тях най-подходящи са нюансите на розово-бяла, телесно розова или светло розова пудра. Руж с коралов цвят придава освежаващ здрав вид и руменина на нежната кожа. На тях идеално им стои сиво, синьо и виолетово, що се отнася до цвета на сенките. При червилата може да се каже, че имат право на огромно разнообразие – еднакво добре ще им стоят както всички боровинкови нюанси, така и бебешко розовите.

Дамите с леко мургав тен и лешниково кафяви очи с руси коси е добре да внесат допълнителен колорит в излъчването си. Винаги трябва да избират от палитрата с натуралните цветове. Ярките сини, зелени и лилави сенки определено не са подходящи, което важи и за червилата. По-естественото леко бронзово излъчване балансира облика и подчертава нежността на лицето.

Ако по кожата си имате зачервявания, добре е да ползвате светъл грим, който ще отнеме от вниманието върху недостатъците на кожата, но едновременно с това ще придаде детски вид на излъчването. Тъмните нюанси за устните стоят добре за всички типове руси коси и задават тона за грима като цяло.

Зелените очи са може би най-рядко срещани, но за сметка на това са изключително въздействащи. В съчетание с руса коса, това предлага голям избор за действие при грима. Моливът и очната линия трябва да са в кафявата гама.

Грим

Избягвайте студените нюанси, като най-добре сенките са кафяви, златисти, прасковени, както и тъмнозелени. Ако пък искате да направите впечатление и да акцентирате върху очите, класическата черна очна линия, съчетана с червило в неутрален, телесен тон, би свършила чудесна работа.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати