Белотата на зъбите се постига с лимонов сок

Белотата на зъбите се постига с лимонов сок

И най-страхотното избелване на зъбите не може да се мери с естествената им белота, която, за съжаление, е наследствена. А ако майката е прекалявала с някои видове антибиотици по време на бременността, детето ще си пати цял живот с жълтеникави зъби.

За да придобият зъбите ви искрящата белота на холивудските звезди, не е задължително да се подлагате на скъпоструващите процедури за избелване, които често рушат емайла. Пробвайте да постигнете същия ефект, като два-три пъти седмично ги натривате със смес от сол и сода бикарбонат. Ефектът ще дойде едва след няколко седмици.

Полезно за усмивката ви е да натърквате зъбите и венците си с лимонов сок поне един-два пъти седмично. Можете просто да отрежете резенче лимон и с него да търкате, докато изтърпите на киселия вкус, който ще се разнесе из устата ви.

А за да ухае добре дъхът ви, изплаквайте три пъти седмично след миене на зъбите устата си с разтвор на лимонов сок и вода. И, колкото и неприятно и досадно да ви се струва, винаги носете със себе си сгъваема четка за зъби и малка разфасовка паста.

За да можете да измивате зъбите си след всяко ядене. Само така ще бъдат винаги безупречно бели и блестящи. И не забравяйте конеца за зъби, който ви предпазва от образуване на кариеси.

Рейтинг

3.3
Общо 4 гласували
5 0
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Хохо
Хохо
10.11.2013 23:12
Величайша тъпотия, киселината в лимона разгражда емайла!
2
1
зъболекар
зъболекар
10.11.2013 23:04
Това са пълни глупости-освен да си развалиш зъбите от киселината-друго няма да стане!
2
2