Определете сами в каква форма е вашето лице

Форма на лицето

За да разберете в каква форма е вашето лице, ще ви е нужен само шивашки метър, с който да измерите неговите пропорции. Когато знаете точната форма на лицето си, по-лесно може да изберете прическа и грим, които да ви отиват.

Лицата могат да бъдат овални, продълговати, сърцевидни, квадтарни, кръгли, триъгълни, като никое от тях не може да се определи като напълно идеално, но за да изглеждате възможно най-добре, е важно да се съобразявате с неговите мерки.

Започнете измерването със скулите, като поставите сантиметъра от един до другия края по ширината на лицето, минавайки през носа и спирайки и се до началото на ушите. Запишете числото.

Бионсе

След това измерете челюстта си – където са устните и зъбите, като метър трябва да минава по цялата ширина на лицето ви. Запишете сантиметрите.

Измерете и линията на челото си, малко над веждите, като отново запишете числото. Накрая измерете дължината на лицето си. Тя е сантиметрите от началото на косата над челото до върха на брадичката.

При овалното лице дължината на лицето е един път и половина повече сантиметри от измерените сантиметри на обиколката на скулите. С овална форма на лицето са Бионсе и Меган Фокс.

Ако измерените сантиметри на областта на скулите и дължината на лицето са почти еднакви, не не повече от 2-3 сантиметра разлика, вие имате кръгло лице като на Селена Гомес и Кирстен Дънс.

Сара Джесика Паркър

При квадратното лице ширината на челото, скулите и челюстта са с почти еднакви размери. С тази форма на лицето са Парис Хилтън и Дженифър Лопес.

Лицето с форма на диамант има широка част в областта на скулите. Останалите измервания – на челюстта, челото и дължината са с по-малки размери. Диамантена форма на лицето имат Никол Кидман и Клаудия Шифър.

При продълговатото дължината на лицето е до 2-3 пъти по-голяма от всички останали измерени сантиметри. С тази форма на лицето е Сара Джесика Паркър.

Сърцевидно лице имат хората с почти еднакви размери на дължината, скулите, челото, но размерите на челюстта да около 2 пъти по-малки. С тази форма на лицето са Рийз Уидърспуун и Дженифър Анистън.

При триъгълното лице областта на челюстта е с най-големи размери за разлика от другите. С тази форма на лицето е Виктория Бекъм.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Rositsa Ilieva
Rositsa Ilieva
06.10.2017 23:02
Здравейте,затруднявам се, всичко направих, но излизат два или три вариянта форма на лицето ми.При мен лицето е 19 дълго а скулите 27 широчина.Коя форма е това?
0
0