Маски при махмурлук

Маски при махмурлук

Махмурлукът е общо състояние, което засяга както вътрешното здраве, така и външния вид. За да възстановим здравия вид на кожата на лицето си, трябва да се погрижим за нея.

При употребата на алкохол цялото тяло се дехидратира, а това се отразява най-видимо на лицето. Кожата страда от махмурлук също толкова, колкото и останалите органи. Не трябва да забравяме, че тя е най-големият орган в човешкото тяло. Промените и неразположението най-осезаемо се отразяват на лицето.

Хидратация

За да възстановите кожата си бъзро, смесете малко кисело мляко със сока от половин портокал. Получената смес нанесете на лицето и оставете да действа за 20 минути. Измийте с хладка вода и нанесете дебел слой овлажняващ крем.

Маска с портокал

Ако разполагате с повече време за справяне с проблема и хидратиране на кожата, то смесете 100 мл бира, 1 с.л. кисело мляко, 1 с.л. зехтин екстра върджин, мед и 1 белтък, разбит предварително на сняг. Продуктите се бъркат до получаването на хомогенна смес, която се нанася на предварително почистено лице.

Нанася се с тампон или с пръсти с масажни движения, за да проникнат съставките по-дълбоко. Потупвайте леко с върха на пръстите, за да засилите кръвообращението. Маската се оставя за 10-15 минути, след което се отмива с хладка вода. завършете с крем, подходящ за вашия тип кожа.

Маска със Зехтин

Освен маски, след тежката нощ може да поставите по пакетче зелен чай на очите. Останете така за 10 минути. Това ще ви предпази от появата на тъмни сенки.

За да възвърнете жизнеността и енергията на тялото си, то може да приемате вода с лимон. Това е сигурен метод за справяне с дехидратацията и възвръщане свежия вид на кожата на лицето.

Вода с лимон

За да възвърнете цвета на кожата на лицето си, то го обтрийте с кубче лед. Това ще накара бузите ви леко да поруменеят.

Рейтинг

3.3
Общо 3 гласували
5 0
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари