Върнете блясъка на косата и кожата с палмова захар

Маски със захар

Палмовата захар е един от най-естествените подсладители. По форма и вкус тя е същата като бялата. За разлика от нея обаче освен здравословни предимства, палмовата захар има и положителни ефекти, които правят възможно да се използва и за разкрасяване.

Палмовата захар е нерафинирана. На практика тя представлява изсушен нектар, извлечен от цветовете на кокосовите палми. Цветът на кристалите е бледожълт до кафяв. Тъй като не се избелва, всички хранителни вещества в нея постъпват в организма в абсолютно натурален вид. В палмовата захар се съдържат витамините B1, B2, B3 и B6, желязо, цинк и калий. Освен в менюто си може да я включите и като алтернативна и екзотична съставка за красота. Ето как може да я използвате:

Палмова захар за коса

Ако косата ви е загубила блясъка си, то най-добрият метод да го възвърнете, е палмовата захар. За целта смесете 2 с.л. хума, палмова захар и вода. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес и нанесете върху косата. Оставете да подейства за 10 минути, след което изплакнете.

Палмова захар против стареене

Палмовата захар има свойството да стопира преждевременното състаряване на кожата и появата на бръчки. Най-добрата маска за това е смес между палмова захар, сусам и билки по избор. Полученото се нанася върху лицето, след което се изплаква с хладка вода.

Палмовата захар

Палмова захар против акне и пъпки

Палмовата захар е един от най-мощните средства срещу кожните заболявания. За да почистите кожата си, всеки ден трябва да приемате по една бучка с размер на лимон. Това ще ви помогне да почистите кожата си, да премахнете петната, да подсилите естественият блясък и да я накарате да засияе. Най-добрият вариант да се възползвате от ползите ѝ, е като изцяло заместите бялата захар в домакинството с палмова.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати