Почистете ноктите с паста за зъби и лимон

Маникюр

Индийска козметичка разкри пред света един изключително лесен и практичен начин да почистим лака от ноктите си. Това може да стане лесно със смес от паста за зъби и лимон.

Лакът за нокти може да бъде отстранен само за три минути и то с най-обикновени подръчни материали. Ако нямате лакочистител, то заложете на пастата за зъби. В нея се съдържа етилов ацетат, който спомага за бързото отстраняване на лака от ноктите.

В клипче, качено в сайта за видеосподеляне YouTube, индийската козметичка показва нагледно как може да стане това. За целта с малка чаена чинийка се наливат няколко милилитра вода.

В нея се изцежда малко количество паста за зъби - колкото за едно миене на зъбите. Към него се добавя сокът на един лимон и се разбърква.

Получената смес е натурална и безвредна за кожата на пръстите. Четка за зъби, предварително намазана с малко вазелин, се потапя в сместа.

Лак и Пила

С нея един по един започват да се почистват ноктите, като движението трябва да е отгоре-надолу. Това кара лака да се отделя на големи омекотени люспи.

С тази смес ноктите могат да бъдат почистени за по-малко от 3 минути. След като приключи процедурата, те трябва да се измият добре, след което да се намажат отново с вазелин.

Освен за премахване на лака, пастата за зъби помага и при жълти нокти. Този често срещан проблем може да се реши само с паста за зъби, дори тя да не е избелваща.

За целта просто трябва да изчеткате ноктите си внимателно с четка за зъби. Резултатът няма да закъснее.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати