Как да забързаме растежа на косата?

Коса

Дългата коса е символ на женственост, изящество, стил и красота. Всяка жена иска да има здрава, гъста и дълга коса, но не всички са благословените с това щастие.

Оказва се обаче, че има няколко сигурни трика, с които може да забързате темповете на растеж на косъма. Те са изпитани и дават бързи и доста впечатляващи резултати. Ето кои са тези методи:

Вода

Добрата хидратация е важна както за тялото, така и за скалпа, и косата ви. Колкото повече вода пиете, толкова по-здрава и лъскава ще бъде тя. А здравето е едно от основните изисквания за бързия растеж на косата.

Вода

Масаж

Масажите на скалпа стимулират фоликулите и те започват да растат. Ежедневен 5-минутен масаж с ръце е напълно достатъчен да се сдобиете с красива и дълга коса.

Фолиева киселина (витамин В9)

Фолиевата киселина се приема както от бременните и кърмещи жени, така и от тези, които искат да се сдобият с дълги и здрави нокти и здрава коса. Фолиева киселина може да се набавя както под формата на таблетки, така и от естествените ѝ източници. Това са най-вече портокалите, лимоните и листните зеленчуци, най-вече спанак.

Протеини

Приемът на храни, богати на протеини, подпомага заздравяването и растежа на косата. Колкото повече протеини приемате, толкова по-осезаема ще е разликата. Поради това заложете на сиренето, рибата, пилешкото и пуешкото месо и няма да съжалявате. Освен че са полезни, тези храни са и изключително вкусни и могат да се похапват ежедневно.

протеини

Не дърпайте косата

Конската опашка е най-вредната прическа за растежа на косата. Дърпането назад води до непоправими поражения. Ако все пак ви се налага, то носете косата си на конска опашка рядко и не пристягайте твърде здраво.

Не решете косата постоянно

Косата трябва да се реше максимум два пъти дневно. При всяко разресване се губят немалък брой косъмчета, а това не е необходимо.

Не използвайте сешоарТоплината е сред най-вредните неща за вашата коса. Опитвайте се да я сушите без сешоар и забравете за машата и пресата за коса. Колкото по-малко топлина, толкова по-малко вреди. А, както стана ясно, здравата коса расте по-бързо.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати