ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Късите прически – хит през 2016 година

Късите прически – хит през 2016 година

Къса Коса

2016 година ще бъде годината на крайностите. Силно обемните прически ще се редуват със силно избръснати, дългите опашки ще са също толкова стилни, както и късите подстрижки.

Късата коса винаги е на мода, изключително лека е и доста закачлива. Тя обаче не отива на всеки. Късото отива предимно на дамите с правилни и изразителни черти на лицето. Ето кои ще са най-хитовите къси прически за 2016 година:

Боб Амели Пулен. Изключително смелата прическа се завръща 14 години след филма Невероятната съдба на Амели Пулен. Косата е във формата на паница, а бретонът стои неравномерно, накълцан с бръснач. Особено подходяща за големи и изразителни очи.

Момчешки шик. За пръв път тази прическа налага Ан Хатауей, когато реже косата си в името на ролята си на Фантин в Клетниците. Класическият момчешки стил поставя основен акцент върху чертите на лицето, тъй като няма никаква дължина и обем.

Модно каре. Карето на вълни и етажи ще е сред най-модните хитове за 2016 година. При него косата е на два етажа, като по-късият стига до ушите. Косата се стилизира леко със сешоар, докато се постигне обем. Резултатът е изключително закачлив и женствен.

Рога от коса. Тази прическа, наложена в края на 2015 година от диктаторката на прическите в ХоливудРиана, е изключително практична. Тя може да се прави както с къса, така и с дълга коса, и без съмнение ще е хит през 2016 година. За целта косата се разделя на две части и с всяка от тях се оформя малко кокче.

Прическа

Цветно пикси. Прическата пикси се наложи още през 2013 година, но ще бъде модерна и тази година. Косата е подстригана късо, а акцентът е дългият асиметричен бретон. Новото за 2016 година, ще са цветовете. Косата в прическа пикси ще бъде оцветена в лилаво, розово, синьо, бебешко розово, а защо не и във всички тях заедно.

Черта с бретон. През 2016 година основни цветове ще са червеното и платинено русото. Съчетавайки някой от тези цветове с къса черта, силно накълцана и разрошена, и бретон над веждите, ще бъдете напълно в духа на годината на Огнената маймуна.

Стилът на Джиджи Хадид или мокро каре над ушите. Хадид – модел и телевизионна звезда, се радва на холивудската слава едва от миналата година.

Въпреки това тя бързо се превърна в модна икона. Прическата, която ще се наложи за 2016 година, е къса, оформена назад и минаваща зад ушите. Ключов момент е многото пяна и лак за коса, които създават ефект сякаш току-що сте излезли от душа.

Силно накъдрена. Модата на силно накъдрената коса се завръща. За целта едната част на косата се подстригва късо с машинка, а другата се оставя по-дълга. Тя се носи на масури, силно тупирана и фиксирана с лак.

Рейтинг

5 18
4 39
3 25
2 12
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати