Гел маникюрът застрашва от инфекции и увреждане на ноктите!

Маникюр

Гел маникюрът бързо се превърна в една от любимите козметични процедури на жените, защото с него ноктите им са красиви по-дълго. Това, което повечето дами не знаят, е че гел маникюрът може да е причина за различни инфекции и увреждания на ноктите, алармират дерматолози.

Проблемите с този вид маникюр за основно 3 – химикалите, които се използват, премахването и нуждата от UV-лъчи, които увеличават риска от рак на кожата.

Процесът на премахване на гел маникюрът е силно абразивен. С този маникюр не може да почистите ноктите по същия начин, когато сте използвали обикновен лак.

За да се свали гелът, ноктите се потапят в ацетон, а остатъците се премахват чрез стъргане по ноктите с механичен инструмент. От това стъргане ноктите изтъняват с 50% според последните проучвания.

Този процес прави нокътят чуплив и крехък, а ако го правите често, увеличавате опасността от необратимо увреждане на ноктите.

Гъбички

Стъргането с инструмент по повърхността на ноктите ви създава отворени пространства, в които могат да навлязат различни инфекции. Най-често пропукванията са идеално място за развитието на бактерии, в това число и стафилококи.

Могат обаче да влязат и гъбички, които да причинят гъбична инфекция.

Основата, която след това се поставя, изсушава нокътя, премахвайки и естествените мазнини. Това гарантирано ще увреди здравината на ноктите ви в бъдеще.

Ултравиолетовата светлина също е опасна за вашето здраве. Лъчението, което се използва за изпичане на маникюра, предизвиква появата на слънчеви петна, а дългото облъчване на ръцете увеличава риска от поява на меланом.

Освен това UV-лампата състарява кожата на ръцете, защото светлината е достатъчно силна, за да дехидратира кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 5
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Ели
Ели
12.02.2016 09:04
Пълни глупости :)Добре че е гел лака..скоро не съм виждала ноктите си по- дълги и здрави. А за всезнайките които ще кажат че когато го махна лака ще видя разлика,ще отбележа че от време на време почивам от какъвто и да е лак и когато сваля гела има минимални надрасквания на плочката. За справка ако не слагам гел ноктите ми се цепят до кожа. Виждала съм гъбична инфекция, при която ноктите на една приятелка бяха зелени...но не от гел лак, а от не добре залепена ноктопластика, в резултат на което от влизането на морска вода между пластиката и лака ноктите и бяха мухлясали...но с гела това няма как да стане..още едно предимство. Просто ходете при професионалисти, от инфекций винаги има опасност.
1
0
Тони
Тони
11.02.2016 23:27
По голяма простотия не бях чела скоро. Преди да пишете статии се поинтересувайте малко.
То по тази логика не ходете и на зъболекар щото може да хванете хепатит или някоя друга инфекция...
1
0
ВилиТо
ВилиТо
11.02.2016 19:44
Ако е направено ,както трябва,няма никакъв проблем за ноктите и статията е написана непрофесионално,по-скоро по сухове!!
0
0
Ели
Ели
11.02.2016 16:38
Бях това лято 2 месеца само с гел лак повече като експеримент-резултатът е поразителен. Ноктите ми месеци след това са като болни, не могат да пораснат, чупят се и късат постояно. Сега са вече ок-но мога да кажа гел: НИКОГА повече.
5
1
Sisa
Sisa
29.01.2016 18:55
Ima nqkav procent istina
2
0
Димова
Димова
29.01.2016 17:41
Пъкни глупости!!! Аз от три години съм само с гел лак, ноктите ми са в перфектно състояние! Само се чудите с какви тъпотии да лъжете читателите!
3
0
Лили
Лили
11.02.2016 14:56
Хахаха..именно,че си само с гел лак и затова си мислиш,че са ти добре ноктите.Ако го махнеш за повече от 2 седмици ще си проличи в колко лошо състояние са ноктите ти. ;)
3
3