Кожни проблеми, които се решават с вазелин за нула време

Вазелин

Ако имате проблеми с кожата, може да използвате най-обикновен вазелин, който е сигурен лек срещу определен дискомфорт, а е и няколко пъти по-евтин от повечето козметични продукти.

Сухи лакти, колене и устни

Вазелинът е най-доброто овлажняващо средство, с което може да се погрижите за сухите си лакти, колене и устни. Само с интензивно овлажняване кожата се регенерира по-бързо.

Ако случаите на сухота са по-тежки, нанасяйте по-плътен слой вазелин, а след това покрийте мястото с памучна кърпа.

Благодарение на количеството парафин във вазелина, както и на естествените масла в него, продуктът сигурно може да защити устните ви от напукване през зимните месеци.

Възпаление на очите

Ако очите ви често се зачервяват, изсъхват или сълзят, нанесете тънък слой вазелин върху клепачите и останете със затворени очи за няколко минути. По този начин кожата ви ще е защитена от агресивните фактори, които предизвикват възпаленията. Преди да излезете навън се уверете, че вазелинът е попил добре.

Намазване с вазелин

Екзема и псориазис

За да излекувате екземата и псориазиса, кожата се нуждае от интензивно овлажняване. В състава на вазелина има най-малко продукти-алергени и по тази причина можете смело да намажете наболялото място по кожата си със слой вазелин.

Студова алергия

Вазелинът има изявена защитна функция. Ако кожата ви е по-чувствителна към студеното време, 10 минути преди да излезете навън, намажете чувствителните зони с вазелин. Той ще овлажни кожата ви и ще я предпази.

При напуквания по кожата в резултат на ниските температури също използвайте с вазелин, защото тези отвори са места, през които могат да влязат различни бактерии.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати