Премахнете двойната гуша лесно с тези упражнения

Двойна гуша

Двойната гуша се появява обикновено при напълняване. В областта на шията се натрупват излишни мазнини, които лесно развалят естетическия вид на всяка жена. Естествено, начин да се отървем от гушата е отслабване, но често се получава така, че кожата в тази област на тялото е увиснала. Ето и няколко лесни упражнения, с които да решим този така неприятен проблем.

Напрегнете всички мускули на шията си. Представете си, че на главата ви има тежък предмет. Бавно я повдигнете и след това също така я спуснете. Направете пет пъти упражнението. В следващите дни постепенно увеличете сериите – две по пет, три по пет, четири по пет и т.н.

Изправете глава и изпънете шията си. Изплезете език и се опитайте да докоснете с него върха на носа си. В същото време правете с езика си движения наляво и дясно. Упражнението се прави в продължение на пет минути. При него усещате как лицето ви се изпъва, а мускулите по шията се напрягат. Това е ефикасно средство и срещу бръчки.

Затворете уста и стиснете с всички сили кътните си зъби. В същото време с език опитайте да избутате напред предните си зъби от вътрешната страна на устата. Поддържайте това напрежение за около тридесет секунди и отпуснете. Повторете пет пъти.

Прозявайте се често, бавно и с наслаждение. Това е чудесно упражнение за цялото лице. Не забравяйте обаче да поставите пръстите на челото, за да го предпазите от образуване на бръчки.

Двойна гушка

Легнете на земята по гръб, с ръце до тялото, повдигнете главата нагоре и задръжте за три секунди. Не отпускайте главата до пода, а задръжте на около два сантиметра над него. Направете петнадесет пъти и се изправете.

Легнете на една страна и бавно отпускайте глава към възглавницата и обратно, докато почувствате разтягане. След това се обърнете и на другата страна и направете същото. Правете по четири пъти на страна по десет повторения.

Редовното упражняване на мускулите на лицето и шията увеличава напрежението в тях и ги стяга, подобрява еластичността на кожата, в резултат на което плитките бръчици изчезват, а дълбоките се изглаждат значително. Кожата добива свеж розов тен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати