Червени кичури с няколко лесни стъпки

Червени кичури

Червените кичури в косата са перфектен начин да промените и освежите външния си вид, без това да налага драстична промяна като цялостното боядисване на косата. Тази процедура се прави в две лесни стъпки. Първо трябва да обезцветите кичурите, които искате да имат червен цвят, а след това идва ред на самото боядисване.

Самото обезцветяване на косата може да я увреди. Затова поне две седмици преди да направите червените кичури, не използвайте лак за коса и други продукти за коса на химическа основа. Употребявайте само натурални масла, които ще защитят косата от химикалите, които ще ползвате за направата на постоянните осветени кичури.

Завържете косата си отзад на главата. Изтеглете кичурите, които ще обезцветите, така че да са разделени от останалата коса. Използвайте за целта гребен. В козметичните магазини продават специални шапки за боядисване на кичури, които ще са ви от голяма ползва.

Те са найлонови и имат специални отвори за кичурите. В основата на всеки кичур поставете алуминиево фолио, за да сте сигурни, че косата е добре отделена от останалата и ще бъде боядисан точно този участък от нея, който вие желаете.

Подгответе обезцветителя, преди за започнете боядисването. Използвайте за нанасянето му четка, като внимателно нанесете препарата от корена до върха на косата. Нанасяйте, докато целият кичур се покрие с обезцветителя.

Боядисване на коса

Проверете кичурите след 15 минути. Използвайте кърпа, за да избършете препарата. Ако под изтритото място се покаже руса коса, това означава, че сте готова. В случаите когато косата е още тъмна, нанесете отново обезцветител и чакайте.

Правете подобни проверки на всеки десет минути. Не оставяйте препарата повече от 45 минути, защото косата ви може сериозно да се увреди. Ако за това време тя не се е обезцветила, повторете процеса след два дни.

Изплакнете обезцветителя внимателно от косата си. Подсушете я. Нарежете дълги правоъгълни парчета алуминиево фолио, които да са с дължината на косата. Пробийте ги в горния край, през който проврете обезцветените кичури. Внимателно нанесете червената боя. Съобразете се с инструкциите от кутията с боята, която сте си закупили.

Изплакнете отново косата си, като следвате указанията на производителя на боята. Кичурите са готови. Ако искате да ги имате дълго време, периодично обезцветявайте корените на косата и я боядисвайте отново.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати