Вредните навици, които съсипват кожата на лицето ни

Гримиране

Всяка жена малко или много се стреми към красив външен вид. За да се радваме на съвършена кожа, ние сме склонни да дадем купища пари за луксозна козметика и да се подложим на какви ли не разкрасяващи процедури.

Оказва се обаче, че за да се радваме на красиво лице, не трябва само да използваме правилните козметични продукти, но и да се откажем от някои наши вредни навици, които неочаквано за нас загрозяват кожата ни.

Ето и няколко от тях, посочени от Кристи Кид, която е дерматолог и лицензиран естет по грижа за кожата, посещаван от знаменитости като Кендъл и Кайли Дженър, пише БГНЕС.

Често пъти дамите се оплакват от неприятни петънца в областта на бузите и носа. Според експерта по красота в някои от случаите те са причинени от носенето на слънчеви очила. Същият ефект би имал и контакт с непочистен мобилен телефон.

Всъщност дори най-малкото докосване на лицето с ръце може да ни причини зачервяване или раздразнения. Затова трябва да пипаме лицето си само с чисти пръсти.

Внимавайте и с употребата на ексфолианти. Много от дамите буквално злоупотребяват с тях. Според Кристи Кид употребата им може да навреди на кожата, заради тяхната сравнително груба структура.

Ето защо специалистът препоръчва на представителките на нежния пол да употребяват локален серум само в зоните, които се нуждаят от ексфолиране. По този начин ще обновите кожата там, без да я наранявате с грубо триене.

Гримове

Обърнете голямо внимание и на компонентите на продуктите, които ползвате, а не само на това дали той е актуален в момента. Много от младите момичета пазаруват на сляпо продукти от любимите си марки, без да си дават реална сметка, какво стои зад всичко това. Кристи препоръчва на всички дами внимателно да преглеждат етикетите на продуктите и да избягват покупката на стоки със съдържанието на сулфати, парабени и синтетични аромати.

Друга голяма груба грешка на някоя от жените е това, че не мият лицето си, след като са спортували активно във фитнес или басейн. Винаги след подобно физическо натоварване кожата трябва да бъде изплаквана, но само с нежен препарат.

Непочистването на инструментите за гримиране също е много вреден навик, водещ до проблеми с кожата. Ето защо четките за грим трябва да се мият след всяко ползване, да се следи срокът на годност на гримовете и всички продукти да се съхраняват при посочените на етикета условия.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати