Научете се как правилно да миете косата си!

Миене на коса

Рядко има жена, която наистина да е доволна от косата си. Все пак ако действително имате проблеми с нея, тогава определено трябва да промените начина, по който я миете. Не са много дамите, които знаят, че всъщност начинът, по който измивате косата си, има наистина огромно значение за състоянието й. Така че понякога липсата на блясък, тънките косми и цъфтящите корени се обясняват с начина, по който сте мили косата си.

Има седем лесни стъпки, които могат да ви помогнат да получите коса, която изглежда по-лъскава и точно така, както я желаете.

Стъпка 1: Срешете косата си преди да я измиете. Решенето преди баня стимулира кръвообръщението на скалпа.

Стъпка 2: Намокрете косата си преди да нанесете шампоан. Намокрете косата си с топла вода. Избягвайте гореща вода, защото това ще изсуши скалпа ви. След като сте готови, започнете нежно да масажирате косата си, докато нанасяте шампоана.

Стъпка 3: Масажирайте скалпа си.

Много от хората изплакват косата си веднага след като нанесат шампоана. Това обаче е голяма грешка. За по-здрава коса първо трябва да направите двеминутен масаж на скалпа, преди да отмиете шампоана. Освен че стимулира кръообращението, масажът има и антистрес ефект.

Стъпка 4: Изплакване. След като сте свършили с масажа, изплакнете косата си като се наведете напред, така че пяната и мръсотията от деня да не се стече по нея. Изплакнете обилно, като ползвате за целта хладка вода.

Стъпка 5: Ремонт на косата.

коса

Изстискайте, колкото се може повече вода от косата си. След това внимателно нанесете балсам по дължината на косъма и корените й. Тази процедура е своеобразен ремонт за косата ви.

Стъпка 6: Изплакнете с хладка вода балсама.

Температурата на водата е много важна за състоянието на косата ви. Хладката вода ще запечата външните слоеве или кожичките на вашия скалп и ще заздрави косъма.

Стъпка 7: Изсушаване.

Подсушете косата си внимателно с помощта на кърпа. Ако решите да използвате сешоар, включете го на ниска степен и не сушете прекалено дълго на едно място. Разстоянието между косата и сешоара трябва да е поне 20 сантиметра.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати