Премахнете черните точки с тези 2 лесни метода!

Черни точки

Случвало ли ви се е да ви се появи някое неприятно петно на лицето? Акне, пъпки и черни точки? Съществуват много методи за премахването им – различни кремове и лосиони, специални сапуни, маски, специализирани ексфолианти. Но колкото и да се опитвате, каквито и методи да използвате, за да е отървете от неприятните кожни проблеми, те най-често изглежда, че не работят.

Смятате ли, че можете да се справите с черните точки с помощта на четка за зъби? Това ще разберете, след като прочете следващите няколко лесни начина за премахване им.

Метод с паста за зъби

Използвайте този метод непосредствено преди сън. Намажете появилите се черни точки внимателно с паста за зъби. Оставете я да престои върху тях за около пет минути. Сега ви трябва неизползвана четка за зъби. Намокрете я на чешмата и започнете внимателно да разтърквате с нея пастата, с която сте намазали черните точки. Почиствайте така лицето си в продължение на три до пет минути. Оставете така размазаната паста да изсъхне върху лицето ви и отидете да си легнете. След като се събудите, изчистете пастата и лицето си с ексфолиращ почистващ препарат.

Сега леко притиснете кожата и при използване на инструмент за извличане черните точки ще се махат лесно.

Ако пастата за зъби все пак не проработи, има и алтернатива за вас.

Масло от Ним

Метод с лимонов сок

Този метод също се използва преди сън. Намокрете вашата мека четка за зъби с малко количество лимонов сок. Добавете една или две капки масло от жожоба или масло от ним. Маслото от ним е много полезно за кожата и лесно се справя както с акнето, така и с черните точки.

Започнете внимателно да втривате сместа върху района, където са се появили черните точки. След минута или две изплакнете лицето си обилно с вода. Нанесете същата смес върху четката и я втрийте отново. След това преспете, а на сутринта измийте лицето си с ексфолиращ почистващ препарат.

Можете да ползвате метода дори и превантивно, но не повече от веднъж седмично. Не забравяйте да стерилизирате четката за зъби с гореща вода след всяка употреба, тъй като използването на мръсна четка за зъби може да предизвика инфекция на кожата ви.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати