Нещата, които трябва да знаете, преди да боядисате косата си

Боядисана коса

Боядисване на коса може да бъде супер забавно занимание, което да ви помогне да се превърнете в напълно различен човек! Има толкова много цветове, между които да избирате, и дори повече, ако използвате временна боя за коса. С цялата еуфория около смяната на цвета на косата обаче лесно можете да забравите за някои от неприятните последици и ефекти от притежаването на някой суперлуд цвят на главата си.

Ще се запитате какъв недостатък може да има боядисаната коса. Спрете за кратко с въодушевлението от рязката промяна на външния си вид и вижте тези шест неща, които може би е трябвало да знаете, преди да се захванете със самото боядисване.

Банята като сцена от местопрестъпление

След първите няколко къпания, след като сте боядисали косата си червена, вашата баня ще изглежда като сцена от местопрестъпление. Неприятно е, но е истина. Така че просто се уверете, че сте изплакнали добре косата си още първия път след боядисването.

Косата става деликатна

За да получите луди цветове, обикновено косата трябва да се обезцвети преди това. Бъдете внимателни. Обезцветената коса изтънява и космите буквално се чупят.

Понякога е нужно просто да се оставите в ръцете на професионалистите

Всеки знае, че не трябва да се боядисват веждите у дома - това е най-добре да се остави на професионалистите. Когато имате цвят на косата, който е различен от този на веждите ви, това може да бъде малко разочароващо.

Боядисване на коса

Изсветляване

Ярките и смели цветове са страхотни, но само след няколко измивания те започват да избледняват. И избледняват. И избледняват. Това е гадно, най-малкото защото след време те изсветляват до степен, в която придобиват цвят, който въобще не сте си представяли, че ще носите някога върху главата си.

Когато резултатите се различават от очакванията

Някои цветове изглеждат толкова страхотно на кутията, че вие решавате, че веднага трябва да се пренесат на главата ви. Изненада! Някои цветове просто изглеждат напълно различни, комбинирани с тена на кожата ви!

Цветови трансфер

Друго нещо, което никой не ви казва, е, че след като се боядисате, обикновено възглавницата ви ще я сполети същата съдба. Точно така, ако се потите по време на сън или си легнете с мокра коса, на сутринта ще видите ясно резултатите от така наречения цветови трансфер.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати