Премахнете нежеланите косми от лицето с тези натурални продукти!

Косми по лицето

Всеки познава поне един човек, които има нежелани косми по лицето. Тук говорим, разбира се, за представителките на нежния пол. Този вид окосмение е нежелано, досадно и в огромен процент от случаите кара хора, при които е проявено, да се чувстват, меко казано, неудобно.

Мислите си, че единственият начин напълно да се отървете от това нежеланото окосмяване е лазерното лечение. Знайте обаче, че то има някои недостатъци. На първо място, лазерното лечение може да бъде много скъпо, а на второ - то може да увреди кожата ви. За щастие има няколко натурални продукта, с помощта на които да премахнем нежеланите косми от лицето – бързо, лесно и безболезнено. Ето и кои са те.

Акалифа индика (Индийска коприва)

Индийска коприва

Акалифа индика е вид растение, наподобяващо нашата коприва. Среща се в цяла тропическа и Южна Африка, в Индия и Шри Ланка, както и в Йемен и Пакистан. Използването на тази билка спира растежа на космите по лицето и след няколкодневно прилагане те падат от само себе си. Акалифа индика има също антибактериални и противовъзпалителни свойства. Растението е известно от дълбока древност и е широко използвано в козметичните техники на южните народи.

Лавандуловото масло и масло от чаено дърво срещу хирзутизъм

Хирзутизмът се определя като прекомерно или повишено окосмяване у някои жени на части от тялото, където такова окосмяване принципно липсва или е слабо изразено. Хирзутизмът се нарича още окосмяване от мъжки тип, тъй като засяга такива части от тялото като брадата, областта над горната устна и под ушите, ареолите на гърдите, корема, гърба, бедрата и пръстите на ръцете.

Лавандулово масло

Експертите са установили, че лавандуловото масло и маслото от чаено дърво имат антиандрогенна дейност. Така че използването им може да ви помогне да се отървете от нежеланата коса и да доведе до предотвратяване на растежа на ново нежелано окосмяване.

Сминдух

Друг трик, за да се отървете от нежеланото окосмяване по лицето, е да си правите маска със сминдух. Също така тази билка е много ефективно средство за защита от хирзутизъм.

Ечемик на прах

Използвайте ечемик на прах за премахване на нежеланото окосмяване. Направете си маска за лице. Освен да ви отърве от нежеланите косми, ечемикът ще направи лицето меко и гладко. Маската се прави като смесите една супена лъжица ечемик и с една лъжица прясно мляко.

Пшенични трици

Трици

Маската с пшеничени трици освен че отстранява нежеланото окосмяване, ви помага да се отървете от досадните бръчки. Просто смесете една супена лъжица трици с една лъжица зехтин и сте готови.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати