Мисия красота: Пет ежедневни съвета за разкрасяване

Гримиране

Съветите за разкрасяване са сред нещата, които най-много искаме да знаем. Има лесен начин да изглеждате прекрасно, като използвате тези трикове в ежедневното си гримиране. Започва се със съвет за миглите, следват устните, а най-добрият трик е за поставянето на очна линия. После правите страните на лицето и завършвате с красиви вежди. Ето и петте ежедневни съвета за разкрасяване:

Номер едно се отнася за миглите. Всички обичаме големите и обемни мигли. Можете да се сдобиете с тях, като използвате бебешка пудра. Сипете малко на дланта си и я нанесете много, много внимателно върху миглите с помощта на клечка за уши.

Наведете леко главата си надолу и гледайте към пода, докато правите това, за да не попадне пудра в очите ви. След като сте приключили с нанасянето на пудрата, си сложете спиралата за мигли. Веднага ще усетите разликата от използването на този малък трик.

Съвет номер две е за устните. Искате ли подчертани устни? Можете да постигнете лесно това с използването на подходяща техника за поставяне на червилото. Така устните ви ще са добре и точно очертани, а няма да са размазани извън контура, придавайки ви клоунски вид.

Застанете пред огледалото с червилото, което сте избрали, или друг продукт, който сте решили да използвате за устните си. С върха му внимателно направете знака Х върху средата на горната си устна като продължите естествения контур на устната – изрисувайте чертичка от лявото връхче надясно върху устната, а от дясното – наляво. След това очертайте контура на горната устна и оцветете и долната. С използването на този трик ще имате симетрични устни.

Гримове

Номер три е най-добрият. Използвайте лепенка, за да направите перфектната черта с очната си линия – в точната посока и симетрична при двете очи. Просто отрежете дълга два-три сантиметра лентичка от тиксо или друг вид лепенка и я поставете под долния клепач в посока нагоре към слепоочието.

Очертайте над нея с очната линия в края на горния клепач и сте готови с идеална линия. Преди да залепите лентичката на лицето си, няколко пъти я лепнете на горната част на дланта си, за да не лепи много силно.

Номер четири е за хубави страни на лицето. Сложете върху скулите не само руж, а и малко фон дьо тен. Разтрийте енергично с пръсти. Така ще се сдобиете с блестящи страни, по които няма по-тъмни петна от недобре нанесен руж.

Петият трик е за веждите. Може да ви се стори странен, но е доказано ефективен. Сложете на дланта си малко прозрачен гланц за устни. С помощта на четчица го нанесете върху веждите, а след това използвайте продукта за вежди, който сте избрали – молив за потъмняването им или стилизиращ продукт, за да не се разрошват.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати