Погалете кожата и сетивата с билкова баня с борови иглички

Борова вода

Свежият аромат и успокояващото въздействие на боровите иглички са ги направили изключително популярни. В много спа центрове са включени различни процедури с тяхно участие, а в магазините със стоки за здраве и красота продуктите с борови масла заемат едно от водещите места.

Ефектът на боровите иглички е не само върху освежаването на кожата, но и върху цялостното здраве на организма. Освен че са полезни за физическото ни тяло, боровите продукти повишават настроението ни, помагат ни да се чувстваме освежени и успокоени. Неслучайно повечето ароматизатори са с уханието на борова гора.

Борови иглички

Освен ползите за външния вид и душевното спокойствие боровите иглички са и ценно лечебно средство. Билковата баня с тях помага срещу кожни проблеми, срещу заболявания на нервната система и пикочните пътища и има благоприятно въздействие върху здравето на целия организъм. Баните с борови иглички помагат за засилването на имунитета и за борбата с излишните килограми.

Баня с Борови иглички

Не е задължително да ходите в санаториуми и спа центрове, за да усетите върху себе си благотворния ефект на боровите иглички. Мажете сами да си направите билкова баня с тях у дома.

За целта са ви нужни борови игли, клончета и шишарки. Нарежете игличките, а клончетата и шишарките натрошете на ситно. След това ги залейте с вода и ги кипнете. Варете половин час, прецедете и използвайте получената отвара за билкова баня.

Борови иглички

Най-добрият вариант е да добавите боровата отвара към водата за ваната си и да се къпете в нея около 20 минути. Препоръчва се температурата на водата да е около 37 градуса. Дори да нямате вана, пак можете да използвате боровата вода. Изкъпете се и се полейте с отварата от иглички. Тази баня ще ви помогне да освежите и заздравите кожата си.

Друга рецепта за борова отвара включва само игличките. Към един литър вряща вода се добавят две шепи борови иглички, вари се 10 минути, прецежда се и се добавя към водата във ваната.

Борова баня

При използването на билкови вани има няколко правила, които трябва да спазвате. Температурата на водата трябва да е между 35 и 37 градуса, престоят във ваната да е в интервала от 15 до 30 минути, а нивото на водата не трябва да достига сърцето.

Тези борови отвари можете да използвате и за облекчаване и освежаване на уморените си крака. Направете си отвара по избрана от вас рецепта, охладете до 37 градуса и накиснете краката си за 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати