Подобрете тена си с няколко ежедневни процедури

Тен

Макар и всеки да иска красива кожа, която да е гладка, чиста и свежа, истината е, че за това се необходими ежедневни грижи. Въпреки резките колебания във времето, моментът за мечтаната почивка на плажа наближава с всеки изминал ден. Както много добре знаете, кожата ви се нуждае от специална грижа през летните месеци. Представяме ви няколко прости процедури, с които да подобрите тена си, да се предпазите от ултравиолетовите лъчи и да сте перфектна през цялото лято.

Приемайте много вода

На първо място важно е да пиете много вода. За да има еластичност и блясък, кожата трябва редовно да се овлажнява, при това не само отвън, а и отвътре. Това не означава да консумирате всевъзможни течности. Кожата се нуждае от вода. Забравете газираните и изкуствено подсладените напитки.

Пиене на вода

Почиствайте лицето си преди сън

Всяка вечер преди сън задължително почиствайте лицето си. В никакъв случай не лягайте без внимателно да сте отстранили дневния си грим. Внимателно почиствайте порите си с тоник или лосион и едва тогава нанасяйте нощния крем и другите козметични продукти, които използвате в грижата за по-добрия си външен вид.

Косата е източник на бактерии

За по-хубава и здрава коса вие не трябва да я къпете всяка вечер. В напрегнатото ежедневие обаче в нея се събират прах и мръсотия. Точно и поради тази причина се старайте да я държите по-далеч от кожата на лицето си. Това важи в пълна сила особено когато използвате за поддържането й пяна или лак за коса. Това може да доведе до раздразнение или обрив на иначе перфектната ви кожа.

Не прекалявайте с козметиката

Грижата за лицето е важна, но в никакъв случай не трябва да прекалявате с използваната козметика и процедурите за поддържане на кожата. Трябва да й дадете възможност да диша. Точно и поради тази причина давайте на кожата почивка от няколко дни между отделните процедури.

Овлажнявайте кожата всяка вечер

По време на сън кожата се възстановява и обновява, за това е много важно да не забравяте за нейното овлажняване. Нощните кремове за лице обикновено са много по-подхранващи и мазни, отколкото дневните.

Миене на лице

Бабини рецепти вършат работа

Има ефект от народните рецепти за красива кожа. Маските с краставици, ягоди, памучна кърпа, напоена с мляко, са много полезни за кожата. С тези иначе прости процедури вашата кожа е почистена, овлажнена и заздравена.

Добрият сън – универсалната рецепта за красота

Понякога само пълноценният сън без излишни процедури и терапии е достатъчен вашата кожа да бъде перфектна. 7-8 часа сън предотвратяват ранното появяване на бръчки и поддържат еластичността на кожата.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати