Домашни маски с шипково масло срещу бръчки и акне

Шипково масло

Шипковото масло от хилядолетия се слави с широкоспектърното си въздействие върху човешката кожа. Благодарения на своя ценен състав то оказва мощен ефект в борбата с различните кожни несъвършенства. Ефикасно е при акне, белези, дълбоки бръчки, петънца, наранявания, възпаления. Ето и няколко домашни маски с шипково масло, с чиято помощ завинаги да се сбогувате с проблемната кожа.

При отпусната кожа

Ако страдате от отпусната кожа в областта на лицето, опитайте да я стегнете и енергизирате с така наречената глинена маска. За целта смесете 1 ч.л. масло от шипки, 1 пълна с.л. бяла глина и 1 с.л. сусамов тахан.

Смесете всички съставки на водна баня, след което ги нанесете, като избягвате областта на очите. Изчакайте сместа да подейства десетина минути и след това я отмийте с хладка вода. Нанасяйте маската 1 път в седмицата при мазна кожа и 2 при суха и нормална кожа.

При акне

Смята се, че при акне помагат и маската с куркума и шипково масло. В купичка смесете 1 с.л. от първия продукт и 3-4 капки от втория. Добавете около 1 ч.л. преварена вода и 1 ч.л. мед. Когато добиете хомогенна смес, вече можете да я нанесете върху лицето. Останете така двадесетина минути. Правете маската един път седмично.

При дълбоки бръчки

Маска с краставици

При дълбоки бръчки пък опитайте една много лесна маска с краставица. Всъщност ще ви трябват само няколко колелца от зеленчука. Капнете върху тях по 1-2 капки от шипково масло и сусамово олио. След това внимателно масажирайте с резенчетата проблемите зони с леки кръгообразни движения 3-4 минути. Вариант е и просто да ги оставите върху лицето си за 15-20 минути.

За изравняване на тена

Ако пък се нуждаете от средство за изравняване на тена на лицето си, можете да използвате смес от домат и шипково масло. Пасирайте един зрял домат и към полученото добавете 1/2 с.л. масло от шипка. Нанесете маската, като внимавате да не попадне в очите. След десетина минути отстранете, като измиете лицето със студена вода.

Когато нанасяте някоя от маските с шипково масло за пръв път, наблюдавайте как реагира кожата ви. Ако усетите раздразнение и непоносимост, отмийте продукта веднага и не го използвайте отново.

Правете посочените процедури основно вечер. Излагането на кожа, третирана с продукта, на директна слънчева светлина не се препоръчва, тъй като крие рискове от появата на петънца.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати