Новият хит в салоните по света – японски маникюр

Новият хит в салоните по света – японски маникюр

Мечтата ви е да имате идеални нокти, без да се подложите на скъпата и трудна за поддържане ноктопластика? Значи точно за вас е най-новата мода в разкрасяването на ноктите – японският маникюр, който вече набра популярност в цял свят.

Японският маникюр е чисто нова система за грижи за натуралните нокти. Основната му разлика с останалите видове маникюр е използването предимно на природни материали. Благодарение на предварителна диагностика се подбира индивидуален подход към проблемите на ноктите.

Специални смеси, които се състоят от серуми, минерална пудра и минерална паста, изглаждат кожата на ръцете и изравняват повърхността на ноктите, като ги приближават до идеалните. С помощта на специална таблица се подбира индивидуален комплексен метод за грижа за ноктите.

Първият етап се състои от вана с топла вода и специални съставки и невероятен ексфолиант за ръце и нокти. След тях върху ноктите се нанася смес от протеини и оризово мляко, които пречистват и обезмасляват нокътната плочка.

При втория етап върху ноктите се нанася серум на основа на екстракт от краставица, която е известна с хидратиращата си способност. От процедурата ноктите стават по-здрави и придобиват лъскав и безупречен вид.

Следва укрепване на плочката на нокътя, което се постига, като върху него се нанася смес от серум със стрити на прах перли, обогатена с кератин, калций и микроелементи. Това помага на ноктите да растата бързо и да станат по-твърди.

Новият хит в салоните по света – японски маникюр

За обработката на ноктите и кожичките се използват само природни елементи – пръчици от портокалово дърво, полировъчен блок от телешка кожа. Кожичките стават меки под влияние на специални средства, базирани на екстракти от водорасли, а след това се мажат с крем от екстрект от ванилия и семена от лотос.

Върху ноктите се нанася минерална паста, полира се с блока, следва процедура с нанасяне на полиращ прах. Ноктите стават гладки и блестящи, без върху тях да е нанасене лак.

След тази обработка те не се чупят, а лакът се задържа върху тях по-дълго време.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 2
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Крака ми
Крака ми
21.07.2015 15:21
На краката може ли?
0
0
Ева
Ева
24.03.2011 22:55
Много ми хареса идеята за японския маникюр. В България прави ли се с японски маникюр ? От къде мога да си снабдя с тези материали ? Много моля, който знае да ми отговори на имейла: geormezovska_1973@abv.bg.
0
4