Често срещаните грешки в грима, които ви състаряват

1 от 8 Снимки
1. Дебел слой спирала на долните мигли
Не поставяйте плътен слой спирала на долните мигли, особено ако вече имате бръчици около очите, защото това ще привлече вниманието върху тях и ще ви направи по-възрастни. За изразителен поглед нанасяйте 2-3 слоя спирала върху миглите на клепача и най-вече във външния им ъгъл;

С помощта на грима една жена може да подчертае предимствата на лицето си и да повиши самочувствието си, но ако не внимавате, вместо да изглеждате по-добре от обикновено, ще се състарите.

Дебелият слой фон дьо тен и голямото количество пудра върху кожата на лицето ви са две основни грешки в грима, които могат да ви докарат лелска визия.

В желанието си да изравнят тена на лицето си или да са с няколко тона по-тъмни от естествения си тен някои жени прекаляват с използването на фон дьо тена. Обилното намазване с фон дьо тен по лицето обаче не остава незабелязано и дебелият слой грим не само че изглежда нелепо, но и ви състарява с няколко години.

Пудрата е голям помощник на хората с по-мазна кожа, но ако я нанасяте в прекалено плътен слой, ще състарите лицето си с няколко години. По правило пудрата не се нанася на цялото лице, а само в Т-зоната – чело, нос и брадичка.

Вижте кои са останалите основни грешки в грима, които могат да ви загрозят, в галерията горе.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари