Ужасяващите методи за разкрасяване от близкото минало

Корсет

Красотата винаги е поставяна на пиедестал. Жените са готови да се подложат на какви ли не процедури, за да изглеждат добре. В миналото методите за разкрасяване също не са били чужди на обществото. Някои от примитивните средства за това са доста плашещи и дори могат да се определят като опасни за живота:

Отслабване с тения

Тения

Яйцата на тенията се приемат под формата на хапче. Те се закрепят към червата на желаещия да отслабне. Тенията започва да усвоява всички хранителни вещества, а размерите ѝ понякога достигат застрашителни размери. Освен това има реална опасност да излезе през устата или носа на гостоприемника – доста гадно и опасно за здравето. Интересно е, че днес практиката все още съществува.

Корсети

Корсет

Корсетите са измислени, за да може далакът на жената да се измести в по-привлекателна за мъжете позиция. Въпреки че не всички стягали аксесоара до степен да причини телесни повреди, има немалко такива случаи през ХІХ век.

Радиоактивна козметика

Радиев бромид и ториев хлорид – екстра съставки, които френски производител за декоративна козметика през 30-те години на ХХ добавя в своите продукти. Според описанието продуктът лекува пъпки, зачервявания, пигментация, укрепва кожата, премахва мазнините, спира образуването на разширени пори и забавя стареенето т.н. А реално е сигурно единствено, че убива бавно и сигурно.

Пиене на арсен

Пълнокръвен вид, невероятен поглед и сияен тен – с всичко това се сдобивате, ако при растяща луна приемате по зрънце арсен. Поне така са мислели през ХІХ век. Резултатът – гуша, а понякога и смърт.

Беладона

Беладона

В превод името на отровното растение означава красива жена. В миналото екстракт от него се използвал като капки за очи. Резултатът били разширени зеници, които при дамите се смятали за особено секси. При редовна употреба това води до пълна слепота.

Оловна пудра

Пудра

Прекрасна бяла кожа с копринен блясък – това ви дава тази евтина и лесна за приготвяне пудра. През 18-ти век много хора са се възползвали от нея, тъй като шарката не щадяла никого. За съжаление честата ѝ употреба води до парализа и изменения в мозъка. Системите в тялото постепенно започват да отказват и в крайна сметка - умирате.

Смаляване на стъпалата

От десети век до миналото хилядолетие в Китай се е изпълнявал ужасяващ ритуал. Малките момиченца, които трябвало да се омъжат за заможен съпруг, били осакатявани. Пръстите на краката им били подгъвани под стъпалата и стягани възможно най-здраво. Това включвало чупенето на пръстите им, последвано от множество инфекции. Около половината оживявали. Тези, които успявали да се омъжат, никога не сваляли кокетните си обувчици пред съпрузите си. Идеята била, че когато дамата е богата и жизнена, тя не трябва да работи. Деформираните крака правели походката поклащаща се, а някои дами дори не можели да задържат тежестта на тялото си върху кукленските си крака.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати