Премахнете лесно черните точки с царевично брашно

Маски за лице

Царевичното брашно, което е сред най-лесно достъпните и евтини продукти, предлагани на пазара, може да бъде използвано и не само в кулинарията. Оказва се, че с него може да се прави превъзходен пилинг на лицето, който сравнително бързо да ни отърве от досадните черни точки и дори да служи за основа на маски за лице, които да възвърнат еластичността на кожата ни.

Ето защо тук ще Ви предложим няколко идеи за това как да използвате царевичното брашно и да направите лицето си младо и свежо:

- Ако имате проблем с черните точки, не се притеснявайте и си направете пилинг с царевично брашно. Това не трябва да става обаче повече от веднъж седмично, защото в противен случай рискувате кожата Ви да се изсуши. Необходимо е единствено да сварите желаното количество царевично брашно и след пилинга да измиете лицето си с хладка вода и да го напръскате с лимонов сок. Друг вариант е да напоите с лимонов сок памучен тампон за почистване на грим и с негова помощ да намажете кожата си;

- Много лесна и евтина маска за лице можете да си приготвите от около 150-200 г царевично брашно и малко лимонов сок. Необходимо е единствено да сварите брашното и да го изчакате да изстине. Разделете го на 2 половини и с първата намажете лицето си. Оставете да престои около 5 мин. През това време прибавете към втората брашнена смес няколко капки лимонов сок.

Царевично брашно

Когато изтекат 5-те минути, измийте лицето си с хладка вода и положете втората брашнена смес, с която е добре да престоите за около 10 мин. Отново измийте с хладка вода и се насладете на резултата. Не забравяйте само, че царевичното брашно, макар и да е напълно естествен природен продукт, има много силно действие върху кожата и с царевичните маски не трябва да се прекалява. Достатъчно е да ги прилагате веднъж на 2 седмици, за да се сдобиете със свежо и младо лице;

- Можете да си направите и бърза и евтина маска за лице с царевично брашно и яйце. Дори не е необходимо да сварявате брашното. Разбийте белтъка на яйцето на сняг и прибавете към тази смес 2 с.л. царевично брашно. Нанесете върху лицето, постойте около 10-15 мин и измийте с хладка вода. Резултатът е видим още след първата процедура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати