ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Топ 5 грешки при гримирането

Топ 5 грешки при гримирането

Грим

Гримирането е неделима част от ежедневието на всяка уважаваща себе си жена. Понякога обаче, в стремежа си да изглеждате перфектно, може да допуснете фатални грешки, които да доведат до точно обратния ефект. Ето кои са 5-те топ грешки, които жените често са склонни да допускат.

1. Грешен цвят фон дьо тен. Винаги се старайте да избирате максимално близък до цвета на лицето ви цвят. Ако не намирате подходящ, смесете няколко цвята. Едно от най-лошите решения е да използвате светла или белезникава основа за тъмна кожа, или обратното.

2. Твърде много фон дьо тен. Ако сложите твърде много от продукта, се получават наслагвания. При гримаси, като смях и мръщене, а дори и говорене, изглежда изключително грозно. Покриването на малките несъвършенства с твърде много основа води до обратния ефект.

3. Тъмни кръгове със светъл коректор. Това само подчертава проблема. Цветовете не се сливат и проблема става още по-видим. Коректора не трябва да е с по-светъл нюанс.

4. Сенки от началото на клепачите до веждите. Нанасянето на сенки, особено на ярки и фънки цветове от началото на клепача чак до веждите, стои безвкусно, а понякога дори смешно и плашещо. Особено ако е без контур. Ако все пак искате да наслоите грима, то използвайте два или три нюанса, които да се сливат. Контурирайте леко, за да се откроят.

Гримиране

5. Неподходящото червило. Червилото трябва да се съчетава с грима и облеклото. Много по-важно е обаче да се съобрази с повода, за който се готвите. Смята се, че тъмните нюанси разрушават естественото излъчване и не се препоръчват през деня. Твърде светлите нюанси пък не се смятат за подходящи за вечерни поводи. Освен това е добре от време на време да купувате и по някое ново попълнение, за да не ви сметнат за банални и скучни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати