Как да изберем най-подходящия за нас ексфолиант?

Ексфолиране

За да се радваме на чиста, мека и гладка кожа, трябва редовно да я ексфолираме по един или друг начин. На пазара вече има голямо разнообразие от ексфолианти, като всеки един от тях изкушава с ухание, цвят и специфична текстура. Как обаче можем да сме сигурни, че именно този, който ни изглежда най-примамлив, е най-подходящият за нас?

Преди да тръгнете да си търсите ексфолиант, най-напред трябва да установите какъв е типът на вашата кожа. Ако се притеснявате, че не можете да го определите сами, най-добре се консултирайте с дерматолог или със специалист по красота. След като вече сте наясно с това, можете спокойно да изберете най-подходящия за вас продукт.

Ако кожата ви е нормална, можете спокойно да се спрете на ексфолиант с микрогранули. Ако имате възможност поберете такъв с естествени абразивни частици. Вариант е да изберете продукти с бромелаин – вещество, което се съдържа в естествения си вид в ананаса, и се отразява чудесно на кожата.

Ако се оплаквате от по-мазна кожа, е желателно да се спрете на скраб, и да не посягате към ексфолиантите, съдържащи ензими. При по-суха кожа пък е добре да прибегнете до ексфолиращ козметичен продукт, който ще овлажнява достатъчно добре кожата ви. Посъветвайте се с дерматолог колко често трябва да го нанасяте върху тялото си, за да не си причините дискомфорт.

Скраб

Ако кожата ви е от така наречения комбиниран тип, също ще ви свършат добра работа ексфолиантите с плодови ензими. Благодарение на продукта успешно ще успеете да почистите и освежите както по-мазните участъци от кожата си, така и по-сухите.

Ако по кожата ви често се образува акне, специалистите по красота съветват да се спрете на продукт със салицилова киселина. Имайте предвид, че той трябва да се нанася много внимателно с ръце, за да не се раздразни кожата още повече.

При по-възрастна кожа пък е добре си вземете козметично средство гликолова киселина, която има невероятната способност да поддържа порите чисти.

Ексфолиант

Ако пък кожата ви е много нежна и чувствителна, се спрете на продукт, който е специално предназначен за такъв тип кожа. Желателно е, преди да го използвате, да си направите тест и ако усетите раздразнение, да се консултирате с дерматолог.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари