Правилните прически за по-слабо лице

Прически

Лицето ни може да изглежда по-слабо благодарение на добре подбраната прическа. Козметичната индустрия дава възможност чрез избора на правилната техника, да променим чертите на лицето си в собствена полза.

Борбата за слабо лице в миналото включваше контуриране на лицето с цел изтъняване и игра със светлосенките. Днес обаче е много по-лесно просто да заложим на прическа, която ще ни втали визуално.

Стилистите са категорични, че формата на косата и това как я носим може да изиграе основна роля за това как ни възприема околният свят. А някои прически определено свалят и по няколко годинки от възрастта. Ето кои фризури ви правят по-млади и слаби:

Бретон настрани

Прическа

Това е най-лесното решение особено ако не искате да боравите с дължината и формата на прическата си. Бретонът настрани издължава лицето, което, от своя страна, го прави и много по-слабо. Той отива на всеки тип коса – къса или дълга. Условието е да бъде направен от фризьор, който е наясно с текстурата на косата ви и това как най-добре ще седи след подстрижката.

Къса коса

Дължина на косата до под брадичката и скосени краища правят лицето изключително слабо. Подобна прическа рамкира лицето и поставя акцента именно там. Ако искате да се фокусирате върху челюстта, добавете няколко сантиметра дължина. Равните прически на черта, както и коса, стигаща над брадичката, водят до точно обратния ефект.

Дълга коса на степени

За слабо лице дългата коса трябва да се носи на степени. Тази прическа създава илюзията, че лицето е по-тънко. Прическата се препоръчва особено на дамите с кръгли лица. За да няма обратен ефект, нека обемът е в краищата и никога – около бузите.

Изобщо всички свободно падащи, структуриращи прически, които обвиват лицето и/или оптически го удължават, са подходящи в насоката да накарате лицето да изглежда по-слабо, отколкото е. Тези на нива и пластове нарушават правите линии и правят по-пълните лица да изглеждат по-добре.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари