Лесни методи за успокоение на кожни раздразнения и алергии

кокос и лице

Кожните раздразнения са особено неприятни. Всеки с чувствителна кожа знае колко мъчително е това състояние. Обриви, зачервявания и алергични реакции – не е нужно да се примирявате с тях.

Не е нужно доброволно да страдате. Ако кожата ви е чувствителна, то обривите и зачервяванията често ви навестяват и в повечето случаи - ненадейно. Това е затормозяващо, а грижите, които трябва да полагате, са трудни и с времето стават досадни.

Проблемите с кожата се активизират при смяна на сезоните. Тъй като сме именно в такъв период, е добре да се запознаете с лесните методи да успокоите всяко кожно раздразнение. Това са няколко продукта, които всеки трябва да има в дома си:

Пантенол. Повърхностните наранявания и изгарянията се успокояват с пантенол. Той хидратира и помага за регенерацията на кожата. Чистият му състав не позволява кожата да се възпали допълнително.

алое вера

Алое вера. Истински помощник в борбата с чувствителната кожа и кожните раздразнения. Растението има антибактериално, противогъбично и противовъзпалително действие.

Кокосово масло. Универсално решение за повечето проблеми. Кокосовото масло е панацея, която успокоява и хидратира проблемната кожа. Състава му е абсолютно чист и действа противовъзпалително.

Термална вода. Тази вода е обогатена със соли и микроелементи. Познава се по леко соления вкус. За да подейства, напръскайте кожата и оставете да подейства за около минута. След това попийте излишното без търкане. Резултатът – мигновено успокоение и осезаемо подобрение само след няколко нанасяния.

Мицеларна вода. Има различни видове и специално създадени за проблемна кожа. В тях обаче има изсушаващи продукти, които са пагубни за алергията. За проблемна кожа най-добра е мицеларната вода, предназначена за бебета или такава, специално направена за чувствителна кожа.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати