ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Подмладяващ масаж за лице в 4 лесни стъпки

Подмладяващ масаж за лице в 4 лесни стъпки

Масаж на лице

Кожата на лицето е подложена на най-много външни фактори през всички сезони. Освен кремове и маски е добре да се грижим за нея и с масажи. Има няколко универсални техники, които ще ви помогнат да изглеждате по-млади с поне 5 години. Те са професионални, но всеки може да ги прилага без проблем и сам в дома си.

Срещу увиснали бузи

За да изгладите бръчиците от смеха и да повдигнете бузите, поставете показалеца и средния пръст на ръцете си точно под скулите близо до устните. Придвижвайте пръстите си от устните към ушите с нежни, леко притискащи движения. За оптимален ефект повторете 10 пъти.

За лифтинг на кожата на челюстта

За да подмладите кожата в тази област, поставете палците върху точката под брадичката. Показалецът и средният пръст на двете ръце поставете в основата ѝ. Придвижвайте пръстите по протежение на челюстта в посока към ушите с нежни пощипвания. След това се върнете по същия път. Повтаря се в продължение на 30 до 40 секунди.

Срещу подути очи

За да спадне подуването, потопете връхчетата на показалците си в крем за очи. Нанесете го с потупващи движения в зоната между клепачите и веждите. Винаги започвайте от вътрешните ъгълчета на очите си.

Лице

Срещу хоризонталните бръчици на челото

За да ги изгладите, то трябва да прилагате тази техника вечер преди лягане. Така ще ускорите кръвообращението в зоната, което ще продължи действието си по време на цялата нощ. За целта използвайте трите си пръста - показалец, среден и безименен на двете си ръце. Поставете ги хоризонтално върху средата на челото си. Започнете да разтривате с малки кръгови движения челото в областта между веждите. Започнете да придвижвате пръстите си нагоре към края на челото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати