Сребърната вода мори акнето и брадавиците

Сребърната вода мори акнето и брадавиците

Сребърната вода, наричана още и колоидно сребро, е продукт, който може да се намери във всяка аптека. Вече повече от два века тя е известна като имуностимулатор, дезинфектант, антивирусно и антимикробно средство. Именно това е и причината да се употребява широко в медицината. Освен там обаче колоидното сребро се прилага и в козметиката, а благодарение на невероятните му свойства можем да се радваме на гладка, чиста и сияйна кожа.

Безспорно приложенията на сребърната вода в разкрасяването не само едно или две, но като че ли през годините е доказала силата си най-вече в борбата с акнето. По тази причина тя е сред често срещаните състави в кремовете и останалите продукти, предназначени за употреба при това болестно състояние на кожата.

Ако нямате възможност да си закупите такъв препарат обаче, можете просто да си набавите сребърна вода от близката дрогерия, като със сигурност тази инвестиция ще ви излезе далеч по-евтина. За да се избавите от досадното акне, просто напоете чист тампон за грим с течността и я нанесете по засегнатите места. Правете процедурата сутрин и вечер върху чиста кожа и ще забележите, че несъвършенствата започват да изчезват.

Сребърната вода мори акнето и брадавиците

При леки кожни раздразнения и обриви също може да си послужите със сребърна вода. Използвайте чист тампон за грим, напоен с течността, за да почистите място 2-3 пъти на ден и ще видите, че много скоро отново ще се радвате на здрава кожа.

Има сведения, че сребърната вода може да помогне и в борбата с някои по-дребни брадавици. За целта върху кожното образувание трябва да се постави отново тампон, напоен с алкалоидно сребро и да се закрепи с лейкопласт. Твърди се, че ако тампонът се навлажнява по 4-5 пъти на ден, брадавичката би трябвало да изчезне скоро.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати