Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Ароматни домашни маски с цитруси

Ароматни домашни маски с цитруси

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190207
2 от 3 Снимки

2. Маска за сияйна и свежа кожа


Едно филтърче липов цвят се залива с вряла вода (3 с.л.) и се оставя настрана, докато изстине. След това торбичката се вади и добитата ароматна течност се смесва с една супена лъжица лимонов сок, една супена лъжица царевично брашно и една супена лъжица течен мед. Получената кашичка се нанася върху лицето и се оставя да постои около петнадесет минути, след което се измива с топла вода;

Маската за лице не е поредната женска глезотия, а важен метод, с който да поддържаме кожата си хидратирана, мека, сияеща, чиста и здрава. Затова е важно употребата на козметичния продукт да се превърне в неизменна част от регулярните ни хигиенни ритуали.

Не си мислете обаче, че на всяка цена трябва да се придържате само към продукти, присъстващи в търговските вериги. Има много домашни маски, които можете да си приготвите сами в домашни условия, при това без да пръскате много пари. Ето и три такива /виж галерията/, които ще ви пленят със свежия си цитрусов аромат.

Правете указаните маски само върху здрава кожа. Ако сте алергични към някой от продуктите, не ги прилагайте. В случай че кожата ви е много чувствителна, консултирайте се със специалист, преди да прибегнете към тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати