ezine.bg»Статии»Красота»Автозагарът е безопасен

Автозагарът е безопасен

Тен
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Всяка жена иска да изглежда привлекателно, а за да постигне това често е готова на всичко. НА ВСИЧКО!

Много жени са любителки на шоколадовия тен и всяка се опитва да го постигне по собствен начин. Коя чрез кремове за загар, коя чрез слънцето през лятото на плажа, коя чрез солариум... Последният обаче бе официално обявен за вреден и една след друга много страни в света забраниха масовото му използване.

Съществува ли обаче безопасен загар? И що е то автозагар? Как се постига шоколадов ефект чрез този алтернативен начин?

Можете да постигнете ефект на тъмна кожа без пържене на слънце и без посещение на солариум. Автозагарът създава временен ефект, боядисва повърхността на кожата като я прави по-тъмна.

След процедурата по автозагара кожата постепенно придобива по-тъмен цвят. За съжаление този загар ще действа между 3 и 7 дни. След което кожата ще придобие нормалния си цвят. Или с други думи, за да поддържате тен постоянно, трябва да прилагате процедурата 1-2 пъти седмично.

Какви биват автозагарите? Съществуват автозагари за светла и за по-тъмна кожа. Отличават се по молекулата DHA, която се съдържа в състава им и която всъщност придава тена.

Автозагарите се предлагат под формата на кремове, гелове, спрейове, желета... Задължително е да се спазват правилата, указани на опаковките на автозагарите и с тях да се третират само местата, също посочени на етикетите.

Важно е да се обърне внимание на състава, тъй като някои автозагари могат да причинят алергия към един или друг компонент.

Важно правило при прилагането на автозагара е кожата да не бъде влажна, а да е абсолютно суха. Сместта трябва да бъде разнесена равномерно с кръгообразни движения. По-добре е да започнете с краката и да завърши с ръцете.

Този род козметика оцветява само горния слой на епидермиса, тъй че се считат за абсолютно безопасна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest