ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Ползи от позабравения катранен шампоан

Ползи от позабравения катранен шампоан

Катранен шампоан

Когато стане въпрос за шампоани, обикновено всяка жена започва да хвали този, който е най-нов и най-скъп. Просто защото това ни внушават безбройните реклами.

Замисляли ли сте се обаче защо в тях започваме все по-често да се натъкваме на катранения шампоан, който нито е нов, нито е скъп. Просто защото е изключително ефективен.

По своята същност катраненият шампоан е противовъзпалително средство, което се използва при редица дерматологични заболявания. Той не дразни кожата и се препоръчва дори за хора, страдащи от псориазис и себорея. Този изцяло натурален продукт укрепва косъма, способства сгъстяването на косата, подпомага растежа ѝ и ефективно се бори срещу косопад.

Не по-маловажно е приложението на катранен шампоан при хората, страдащи от пърхот. Той спира развитието на гъбичките, които причиняват това досадно явление, и само след няколко нанасяния е възможно завинаги да се отървете от пърхота.

Използването на катранен шампоан се препоръчва когато миете косата на Вашите мъничета, дори и те да са пеленачета. Той не предизвиква алергии, заздравява косъма и прави косата мека и пухкава.

Сред ценните качества на катранения шампоан е и фактът, че той действа от 24 до 72 часа. Това означава, че дори и след като го измиете, той ще остави невидим филм върху косата Ви, предпазвайки я от изсушаване. И същевременно ще се грижи кожата на главата Ви да не се възпалява.

Шампоан

Катраненият шампоан е обогатен с растителни мазнини, които овлажняват кожата на главата. Освен това към него се добавят и различни етерични масла, придаващи му приятен аромат.

Най-разпространен е шампоанът от боров катран, който се препоръчва за всеки тип кожа и коса. Единственото нещо, с което трябва да сте предпазливи, е да не прекалявате с употребата му. Това не е шампоан за ежедневно ползване. Повечето подобни шампоани се използват най-много по два пъти седмично.

Можете да изкъпете с катранен шампоан дори и домашния си любимец. Той не дразни животинската козина и не я изсушава. И това вероятно е единственият шампоан, който е подходящ както за Вас, така и за домашните Ви любимци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати