Ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Възможно ли е нанасянето на гел лак в домашни условия

Възможно ли е нанасянето на гел лак в домашни условия

Гел лак

Надали вече са много жените, които да не са се възползвали от така нашумялия гел лак, който предизвиква истински фурор в света на маникюристите и педикюристите.

Той се нанася със същата лекота като обикновения лак, но за разлика от него издържа обикновено поне 14 дни. Това означава, че вместо да се лакирате два пъти седмично, спокойно можете да го правите два пъти месечно. Което е впечатляващо само по себе си.

Но преди да хукнете при най-близкия маникюрист, възползвайки се от това нововъведение, е добре да се замислите дали не можете и сами да се справите с тази задача.

На пазара вече се предлагат достатъчно достъпни фурни за изпичането на гел лак и всичко друго, което ще Ви е необходимо, за да можете сами да нанасяте гел лак върху ноктите си. Така че мисията си е напълно възможна и в домашни условия. Но все пак е добре да вземете предвид някои фактори, които не са за подценяване:

1. Така наречените фурни за гел лак вече се предлагат на много достъпни цени. И са подходящи както за гел лак, така и за шилак и ноктопластика. При избора си е добре да изхождате от това колко време отнема изпичането на лака. Защото подобни фурни има както за 30 лв., така и за 300 лв. По-скъпите обикновено се включват автоматично в момента, в който поставите ръцете или краката си в тях. Но пък и разликата в цената е огромна;

2. Не си мислете, че ще Ви е необходима само т. нар. фурна за гел лак. Трябва да се снабдите и с различни цветове гел лак, основи за лак, топ лакове и още какво ли не. И тук качеството на лаковете е от огромно значение, ако искате по-дълготраен маникюр или педикюр;

3. Ще трябва да си набавите задължително и подходящо средство за премахване на гел лака. Той не се отстранява с обикновен лакочистител, а със специален ацетонов разтвор. Но дори и да разполагате с такъв, опасността от това да нараните плочката на ноктите си е огромна;

4. И това, което важи и за нанасянето на обикновен лак, е, че ако искате да имате някаква рисунка на ноктите си, надали ще се справите достатъчно добре и с лявата, и с дясната си ръка, в зависимост от това коя Ви е работната. Ако сте левичар, вероятно нанесеният лак на дясната Ви ръка може и да е перфектен, но надали ще се справите със същия успех и с този на лявата. А премахването на гел лак си е доста сложно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати