Ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Най-големите грешки, които почти всяка жена прави при съхраняването на козметика

Най-големите грешки, които почти всяка жена прави при съхраняването на козметика

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k190207
6 от 6 Снимки

6. Споделяте козметиката си


Със сигурност ви се е случвало да се приготвяте за парти заедно с най-добрата си приятелка и да опитате някои от нейните сенки или път тя да пробва от вашия блясък за устни. Но за жалост, според специалистите това е много рисковано действие, защото козметиката е сред личните вещи, които не бива да споделяме с други хора поради здравословни причини. Имайте предвид, че когато позволявате на някой да ползва вашите средства за разкрасяване, рискувате да се сдобиете с ечемик, конюнктивит, херпес или редица други кожни заболявания.

Козметиката е едно от най-силните ни разкрасителни оръжия. За да бъде тя безопасна за нас и ефективна обаче, е нужно да я съхраняваме при определени условия.

Ако те бъдат нарушени, има опасност сами да навредим на кожата си или просто да подроним качеството на продукта и той да не е така траен, както ни се иска.

Вижте най-честите грешки, които според експертите по разкрасяване е възможно да бъдат направени при съхранението на любимите ни червила, спирали, кремове, пудри, фондьотени, сенки за очи и др.

Вероятно ще останете изненадани да научите, че самите вие допускате грешки, но поне ще знаете как да не процедирате в бъдете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати