ezine.bg»Статии»Красота»От удължаването на коса се оплешивява

От удължаването на коса се оплешивява

От удължаването на коса се оплешивява

Много ви се иска да приличате на холивудските актриси, на моделите и на родните фолкпевици, които развяват буйни гриви. Изкуствена коса вече можете да си поставите почти във всеки фризьорски салон, като тази екстра ще ми бръкне в джоба по-надълбоко, ако косата е естествена.

Цялата тази гъзария, да изглеждате като super star, обаче може да ви навлече и неприятности.

Изкуствените кичури могат да доведат до проблеми с косата и дори оплешивяване.

Доклад, публикуван в British Journal of Dermatology, предупреждава за евентуалните рискове от дълготрайното носене на удължители за коса.

Ако нямате видими признаци на косопад, но се успокоявайте. Това съвсем не означава, че скалпът ви не е увреден.

Съществуват няколко различни начина за вграждане на коса. Един от тях е чрез залепване на кичури. Това е по-дълготрайна и удобна техника, при която се налага профилактика през 4-5 месеца.

Другият метод е чрез треси с помощта на клипси и уплитане. Което е по-бърза и по-евтина процедура, но изисква профилактика на 4-6 седмици.

Имайте предвид, че вградената коса има нужда от ежедневни грижи. Трябва старателно да се разресва, да се третира с подходящи измиващи и подхранващи продукти, да се предпазва от вредни атмосферни влияния.

Колкото и да ви блазни мисълта да имате по-дълга коса, обаче знайте, че изкуствените кичури тежат и опъват естествените косми. Те не абсорбират лесно вода и бързо се сплъстяват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати