Правилна бюти хигиена

Правилна бюти хигиена

Нанасянето на грим за някои жени се е превърнало в част от рутината. Гримирането обаче върви с много и най-различни правила.

Има основни неща, с които всички сме запознати. Така например е задължително да мием ръцете и кожата преди да нанесем грима. Един добър съвет е да използвате антибактериален гел, остатъците от който да премахвате със суха салфетка. Текстилните кърпи отдавна са отречени, тъй като по тях още след първото използване остават частички от епидермиса. Това обаче е само началото.

Ето как да спазвате бюти хигиена, на която да завидят и най-известните гримьори:

Еднократен спондж за грим. Той не ви позволява да разпространявате повторно бактерии по собственото си лице. Може да се намери в специализираните магазини за козметика. За да я предпазите от въздух и прах, съхранявайте козметиката в специални контейнери.

Моливи за очи. Подострят се след всяка употреба.

Червило. Най-добре го нанасяйте със специална четка.

Козметика от бурканче. Никога не взимайте с ръка. Най-добре използвайте опаковки с дозатори или специални четки за еднократна употреба.

Четки за грим с многократна употреба. Ако кожата ви е нормална, няма проблем само да ги миете често с антибактериален разтвор и да го сушите добре. Когато по кожата ви има раздразнения, заложете на дезинфектанти.

Правилна бюти хигиена

Почистване на грим. То трябва да става на три етапа. Първият е с тоалетно мляко, следва нанасяне на гел и се завършва с тоник. Така лишавате микробите от храна и те не се размножават.

Козметични продукти. Всяка козметика, по която остават частички от епидермиса ви, представлява опасност. За да я избегнете, изсипете част от продукта върху салфетка и оттам взимайте със стерилна четка.

Спирала, гланц, червило. Никога не ползвайте чужди и не давайте своите на друг.

Професионален грим. Всеки може да се поглези с услугите на професионалния гримьор. Все пак обаче е добре да обърнете внимание каква хигиена поддържа самият той и в какво състояние е кожата му. Това говори много.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати