Активния въглен - мръсната тайна на перфектната кожа

Активен въглен

По това време на годината всеки говори за детоксикация, но има и други начини да се пречистите, особено след все още неизбледняващите спомени от напитките, които сме изпили по време на коледните и новогодишните празненства.

Суперхрани? Билкови напитки? Не - използвайте въглен за тази цел. Обикновено асоциираме въглените с летните барбекюта и зимните печки, но в последните години суровината навлиза в света на красотата.

Разбира се, не става въпрос за обикновени въглища, които ще намерите в мазето на баба си. Козметичните въглища могат да бъдат намерени в маски, сокове, кремове. Те се приготвят по специален начин, като се обработват с кислород, за да се направят по-възприемчиви към изготвяне на примеси.

Така обработените въглени могат да бъдат перфектно средство за поддържане на кожата. Те служат като своебразна гъба, която поглъща цялата мръсотия, омазняването и мъртвите кожни клетки.

Хляб с въглен

За тези, които не са се сетили, обработеният с кислород въглен е по-известен като активен въглен. Може лесно да се намери и не е нищо ново. От десетилетия се използва в медицината поради способността на веществото да абсорбира токисни. Точно и поради тази причина то се използва за лечение на отравяне с алкохол и свръхдози.

В последните дни активният въглен все по-масово навлиза в козметиката и много експерти вече го обявиха за следващото голямо нещо в индустрията на красотата и дълго неразкритата тайна на перфектната кожа.

Съставката прави порите по-малки и по-чисти, грижи се за мазната кожа и дори лекува акне. Експерти са категорични, че активният въглен препокрива въздействието на повече от 12 вида козметични продукти. Масовото му навлизане в индустрията на красотата ще накара хората да изхвърлят в кофата за боклук много от мазилата, които ползват в момента.

Красива кожа

Освен кожата активният въглен може да избели зъбите и да почисти и заздрави косата, показват изследвания. Колкото и неприятна да изглежда идеята да поставим черни въглища в устата си, доказано е, че тези действия могат да имат доста полезни ефекти. Абсорбиращите им действия бързо почистват оцветяванията като петна от кафе, чай, вино и плака.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари