Алкохол и здрава кожа - напълно несъвместими

1 от 5 Снимки

1. Липса на хранителни вещества


Алкохолът лишава кожата от основни хранителни вещества. Тялото изсмуква от нея всички витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини, за да компенсира убитите от спирта. Кожата губи еластичност, състарява се по-бързо, а от свежия тен няма и следа. Появяват се бръчки, които стават все по-дълбоки и по-дълбоки;

Алкохолът има невероятно лошо въздействие върху кожата. Ако пиете концентрат, рискувате никога да не видите онова свежо и сияйно лице от младежките си години.

Спиртните напитки пряко рушат здравето на кожата ни. Ако не вярвате, вижте точно как и какво ви причиняват те.

Първото, което ще забележите след тежък запой, е дехидратирана кожата. Едни от най-честите симптоми на дехидратацията са главоболие и сухота в устата. Това е една от най-честите причини за по-бързото състаряване на кожата.

Ако не искате да се разделяте с питието, алтернатива е часове по-късно да компенсирате с достатъчно количество вода.

Най-опасни са сладките и миксирани алкохолни напитки. Спиртните питиета, в които са добавени сокове, както и ликьорите, причиняват покачване на нивата на кръвната захар. Това води до системно възпаление в организма може да доведе до увреждане на клетките. Кожата бързо губи еластичността си, което, от своя страна, води до ранна поява на бръчки.

В галерията горе ще разберете кое точно буквално мори кожата ви и я сбръчква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати