Искате дълга коса с обем? Ето какво ви пречи да я имате!

Коса

Косата определено е от нещата, които са определящи за цялостната ни визия. Навиците ни обаче пряко влияят на състоянието ѝ. Има няколко ежедневни навика, които ви пречат тя да е дълга и с обем.

Ето как точно да спрете да унищожавате косата си:

- Решите косата си от корените до върховете. Това води до падане на косата. Правилният начин за ресането ѝ е като наведете главата надолу и решите отдолу. Специалистите препоръчват да забравите за четките с метални зъби и да заложите на такива с естествен косъм.

- Рязко премахване на ластичето. Никога не дърпайте ластика с една ръка, колкото и да искате да се отървете от него. Ако го направите, това със сигурност ще завърши с късане на космите и/или тяхното нарушаване.

- Не четете упътването. Игнорирайки упътването на козметичните продукти, е много вероятно да ги прилагате неправилно. Лакът за коса трябва да се пръска на 20 сантиметра от главата, силиконовите серуми се втриват с върха на пръстите, а пяната се разнася равномерно на цяла коса – няма как да го знаете, без да сте го прочели на етикета.

Увредена коса

- Често миене. Прекалено честото миене на косата я изсушава и отслабва косъма. Ако се къпете ежедневно, рискувате трайно да съсипете косата си. Ако искате тя да изглежда добре и в дните, когато не е мита, може да заложите на продукти като сух шампоан и пудра, които да прикрият омазняването.

- Балсам на корена. Корените са най-здравата и млада коса, която имате на главата си. Време е да разберете, че тя няма нужда от допълнително подхранване. Балсам се слага само на старата коса, която е в краищата. Продуктът се нанася точно там.

- Мачкате мократа коса. Ако фиксирате косата, докато е още мокра, най-много да отслабите косъма. Когато е мокра, косата е податлива на третиране. Ако я мачкате, ще я начупите.

Много по-добър вариант е да поставите малко шампоан на дланите и да го нанесете нежно на темето и върховете. Минете с пръсти през косата и изплакнете. Краищата не се мият старателно, защото се изплакват от падащата пяна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати