Съвети за грим над 60 години

Среда възраст

Жените над 60 години също са красиви. За да подчертаят чертите си, те също могат да използват магията на грима.

С напредването на годините еластичността на кожата се губи. Блясъкът също избледнява. Обезцветяването е факт, устните се свиват. Колкото повече напредват годинките, толкова по-състарено изглежда лицето. Очертанията на челюстите и изразителността на очите се губят.

За щастие на дамите гримът може да прикрие почти всяко несъвършенство. За жените над 60 години от особено голямо значение е правилната техника. Всяка жена може да се преобрази в златна богиня само за 10 минути.

Първата стъпка към преобразяването е нанасянето на магически крем, забъркан от антиейджинг съставки - агент за стимулиране на хиалуроновата киселина и флорални екстракти. Подобни комбинации може да намерите в козметичните магазини. Основата за грим се състои от праймър и фон дьо тен.

Грим

Дамите над 60 години задължително трябва да използват продукти, съдържащи ретинол. Той е особено ценен за кожата им. Тя става по-млада, по-сияйна и по-еластична – именно свойствата, които кожата губи с напредването на възрастта. Задължителен за всички възрасти е и слънцезащитният фактор. Именно слънцето е сред нещата, които действат пагубно на кожата.

След като се нанесе основата, се третират локално най-отчетливите несъвършенства по лицето. В това число влизат старческите петна, луничките и други дребни дефекти. След това се слага пудра и се оформят веждите. За целта ви е нужен молив за вежди. Грижата за тях се основава на подчертаване и оформяне на косъмчетата с молив и сресване. Изтъняването и изскубването вече не са на мода.

Стъпката след това е извиването на миглите. Те отварят погледа. Редува се нанасяне на слой след слой спирала и очна линия. Тя, от своя страна, се третира с разнасяща четка за опушен грим.

Грим над 60

Един трик може да ви накара да заблестите. Стигнали дотук, нанесете бронзант на челото и върху скулите си. Така по естествен начин се пресъздава лекият загар от съприкосновението със слънчевите лъчи. След това се добавя хайлайтър – той носи сияние.

Последно при грима над 60 е червилото. Най-подходящи са тези от розовата гама, които се доближават в максимална степен до естествения цвят на устните ѝ. Контурът може леко да се подчертае с молив.

Всичко приключва с нанасянето на руж на бузите. С отривисти движения подчертайте долната челюст, което е особено необходимо при жените, преминали една определена възраст.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати