Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Суха коса – ето как да поправите проблема!

Суха коса – ето как да поправите проблема!

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
5 от 5 Снимки

Маски


Сухата коса трябва да се подхранва с маски. Това е задължителна част от грижата за нея. Здравословните рецепти са лесни за приготвяне в домашни условия. Само след няколко седмици ще видите промяната в косата си.

Най-добри маски за суха коса са следните: с авокадо и зехтин; с яйца, зехтин и витамин Е; с яйца, мед и кисело мляко; с масло и прясно мляко.

Ползотворно действа и масажът на скалпа с топъл зехтин. След това малко от него се нанася по дължината на косата. Обилното количество се втрива във върховете на косата. Покрива се с шапка и се оставя да действа за 30 минути.

Много жени се сблъскват с проблема суха коса. Тя е склонна към накъсване, заплитане и цъфтежи. За да справите с проблема е нужно да положите системни и целенасочени грижи.

На първо място се замислете как се храните и дали на косата ви не ѝ достигат основни витамини и минерали, от които има нужда, за да бъде бляскава и жизнена.

Много важно условие също така, за да не тормозите системно гривата си, е да ѝ дадете почивка. Не я дръжте дълго време вързана, дори да сте фен на стегнатите конски опашки. Опънатата назад коса се накъсва лесно и изцяло уврежда вида и здравето ѝ. Забравете за всеки вид горене - с преса или маша.

В галерията горе ще откриете останалите стъпки, които трябва да следвате, за да се справите със сухата си коса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати