Касия - новият суперпродукт за здрава коса

Подхранване на коса

Касия – това е новият продукт, който ще ви осигури здрава и силна коса. Това азиатско растение има безброй много приложения, а най-новата му функция е да поправя дори най-увредените коси.

Касията е универсален продукт, който помага при третирана и изтощена коса. Тя лесно може да се използва в разкрасителните ритуали у дома.

Растението с уникални свойства и се среща в южните части на Китай и югоизточните региони на Азия. Касията представлява вечно зелено дърво, познато като вид канела. Подобно на традиционната (цейлонска) канела, касията най-често се използва като подправка. Съществуват над 400 вида, една част от които се използват в традиционната медицина поради техните мощни антибактериални и противогъбични свойства.

За коса се използват само два дива от Касия - Cassia obovata или Cassia italica. От тях се прави прах, с който се третира косъма. Той го предпазва от късане и цъфтеж, дори да е предразположен към тях. Касията подхранва косата, придава ѝ блясък, омекотява и хидратира. Освен това придава обем.

Касия
Снимка: bringthetruthCom

За класическата маска с касия е нужно да смесите малко от продукта на прах с топла вода в подходящ съд. Целта е да се образува кремообразна смес. Нанесете я на косата и оставете да действа.

Друг вариант за маска с касия включва следните продукти: 50 г касия на прах, 100 г кисело мляко, 2 ч.л. мед, топла вода или запарка от лайка.

Здрава коса

Съставките се смесват и полученото се нанася върху чиста коса. Увива се с найлон и се оставя за около час. Премахва се с мек шампоан и малко балсам. За оптимални резултати повтаряйте поне веднъж месечно.

Освен че действа лечебно, касията може да се използва и като оцветител. Окислена с лимонов сок или оцет, тя изсветлява косата и придава златисти оттенъци. Интензивността на цвета се определя от това колко податлива е косата, както и от нейния цвят.

Касия

Върху чиста коса тя трябва да стои най-малко 2 часа, като колкото повече удължите времето, толкова ефектът ще бъде по-видим. За да запазите получените златисти оттенъци за дълго, при изплакването масажирайте косата с лимонов сок. Той отново активизира свойствата ѝ. Не покрива бели коси. Все пак, за да засилите ефектът на касията, може да добавите още лайка, куркума, ревен.

Касия може да добавите и към боята за коса. Причината са нейните регенериращи свойства, както и когато не искате цветът да стане прекалено тъмен. Също така можете да си приготвите и домашна боя за коса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати