Различна коса при всяка температура! Новата хит-боя за коса на 2017-та

Уникална иновация е на път да взриви пазара за козметика. Съвсем скоро ще може да държите в ръцете си боя за коса, която променя цвета си при промяна на температурата.

Уникалният продукт е следващо поколение в козметиката. Когато преди повече от година се появи термогелът за нокти, светът буквално полудя по него. Нанесен на нокътя, той променя цвета си в два нюанса - съответно когато е топло и когато е студено.

Уникалната боя бе представена на седмицата на модата в Лондон. Тя се нарича Fire и може да се промени между два цвята, ако температурата около вас променя. Тя определено бе изненада и нещо невиждано до момента.

Различните температурни амплитуди променят косата както следва - от студено черно до горещо червено, от черно, до бяло, от сребърно до синьо, от синьо до бяло, и от черно до жълто /виж галерията/ – просто уникално.

Боята е на основата на шампоан оцветителите и пада след няколко измивания. Не нанася никакви вреди и не гори косъма.

Изобретението става реалност благодарение на термохромно мастило. Технологията се използва в различни опаковки и термочаши, които менят цвета на текста, в зависимост от температурата. Същата е използвана в боята. Структурата на традиционното термохромно мастило е изменена, тъй като то по принцип е токсично, за да не се уврежда скалпа и косата на човека.

Багрилото в уникалния продукт работи с помощта на комплекс от въглерод-базирани молекули, които изменят структурата си при различна температура. Така при 15 градуса се активизира синьото. При 31 градуса пък се активизира червеното.

Боята скоро ще бъде пусната по магазините. Очаква се да се превърне в истински хит.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати